Actualitzat 26/05/2009 14:03

El Liceu i Cinesa volen crear una temporada d'òpera als cines amb abonaments

BARCELONA, 26 maig (EUROPA PRESS) -

El Gran Teatre del Liceu i Cinesa estan treballant per crear una temporada d'òpera als cines amb "quatre o cinc" títols, i a la qual els amants de l'òpera podran abonar-se per gaudir d'ella d'una altra manera, ja que amb bons realitzadors en el cinema es poden veure les expressions dels cantants que "ni a la primera fila del Liceu" es poden apreciar.

Així ho ha indicat avui el director general del Liceu, Joan Francesc Marco, durant un esmorzar informatiu del 'Fòrum Europa. Tribuna Catalunya' celebrat en un cèntric hotel de Barcelona, on ha concretat que les òperes projectades en cines es retransmitirien en directe i en alta definició.

Per a Marco, el futur del Liceu passa per aliar-se amb les noves tecnologies per ampliar públics i rendibilitzar més els recursos del teatre.

A més de les retransmissions en alta definició, el Liceu va retransmetre la setmana passada la primera òpera en tres dimensions --dins del festival DiBa--, porta determinats muntatges virtualment als teatres catalans mitjançant la tecnologia de l'Anella Cultural i, amb el programa 'Òpera oberta', emet òperes en directe per a 40 universitats, en les quals el programa està reconegut com a crèdit de lliure elecció.

En la present temporada s'ha provat l'acceptació d'aquesta modalitat en alta definició amb la retransmissió en cines de 'Simon Boccanegra' i pròximament de 'Salomé'.

Pel que fa a la llei de mecenatge, Marco ha assegurat que es necessita "urgentment" modificar-la perquè les desgravacions fiscals siguin més grans i les empreses s'animin a invertir en cultura.

Si França va doblar els incentius fiscals i va aconseguir animar la participació privada, a Espanya la llei incentiva "molt poc" el suport a la cultura, ha estimat el director general del Liceu.

Per això, el Liceu ha encarregat un estudi que estarà llest a principis de l'any que ve i en què es compara l'acció del mecenatge en diversos països europeus. Marco ha augurat que es convertirà en una eina per modificar la llei espanyola.

El treball, iniciat fa unes quantes setmanes i sense un calendari fix, va a càrrec de l'experta en dret Encarna Roca, l'economista Antoni Costa i la magistrada Maria Antònia Agulló, i se centra, entre d'altres aspectes, a fer una anàlisi de dret comparat veient com funciona en altres països el mecenatge cultural empresarial.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés