Actualitzat 17/12/2013 21:37

El IV Mercat de Mercats reivindica els productes catalans i incorpora el dolç

Josep Maria Pelegrí y Xavier Trias en  la tercera Mercat de Mercats
EUROPA PRESS

Els cuiners Juan Mari Arzak i Carles Gaig es reptaran a l'Aula Gastronòmica de la fira

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

Barcelona farà la quarta edició de la fira gastronòmica Mercat de Mercats entre divendres i diumenge de la setmana que ve a l'avinguda de la Catedral, amb una àmplia representació dels mercats municipals i reivindicant la qualitat dels productes alimentaris catalans, amb la incorporació aquest any del dolç.

Ho han presentat aquest divendres al mercat de Santa Caterina el conseller d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Josep Maria Pelegrí; la tinenta d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens; el diputat de Comerç de la Diputació, Jordi Subirana, i el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi.

Tindrà una Aula Gastronòmica d'accés gratuït que reunirà en un mateix escenari cuiners i comerciants de renom que exposaran els seus coneixements sobre diferents productes --cadascun amb una sessió reservada en el programa--, i entre les demostracions destacarà el repte culinari entre Catalunya i País Basc de la mà del prestigiós xef basc Juan Mari Arzak i el català Carles Gaig.

Els altres cuiners participants seran Paco Pérez (Miramar); Jordi Cruz (Àbac); Nandu Jubany (Can Jubany); Carles Abellán (Bravo); Jordi Vilà (Fàbrica Moritz); Xavier Franco (Ohla Gastrobar); Fina Puigdevall (Les Cols); Oriol Castro (Compartir); Rafa Peña (Gresca); Enrique Valentí (Chez Cocó); Anna Ruiz (AQ); Marc Gascons (Els Tinars); Sergi de Meià (Monvínic), i Víctor Quintillà (La Lluerna).

Els comerciants seran Frederic Olivella --especialitzat en la vedella; Mercè Capdevila --vedella--; Llorenç Petràs --bolets--; Jordi Mar --embotits--; Lluïsa Ripoll --peix; Josep Lluís Gil --gamba--; Josep Balaguer --llegums--; Ana Maria Weberman --olis i Xavier Bou --porc--, entre d'altres.

L'Aula incorporarà per primera vegada ponències dedicades als dolços, amb sessions d'especialistes com Mey Hoffmann, Xavier Canal, Oriol Balaguer i Joan Baixas, que elaboraran receptes populars i lúdiques de postres domèstics i altres apostes més recents com els 'cup cakes'.

També hi haurà un Celler del Sommelier, amb una proposta variada de tendències actuals, sessions dedicades a vins de taula i de postres i a caves de tota varietat, explicat per especialistes com Ferran Centelles (El Bulli), Sergi Figueras (Moritz), l'elaborador de cava Agustí Torelló Mata, Judith Cercñis (Mandarin Oriental) i la sommelier Anna Vicens.

Més enllà de les demostracions per als qui vulguin aprendre, els qui prefereixin degustar tindran un recorregut amb tapes elaborades per cuines de bars i restaurants dels mercats municipals i d'altres parts de la ciutat, amb productes de proximitat, i que es podran degustar amb vins, caves i cerveses.

ÈXIT, PROXIMITAT I QUALITAT

Pelegrí s'ha referit al Mercat de Mercats com un esdeveniment consolidat, modèlic i garantia d'èxit, ha destacat Catalunya com A terra de "grans productes" i ha destacat que el món agrari aprofita el pol d'atracció que Barcelona suposa per al món.

Recasens ha reivindicat la fira com lloc per donar a conèixer i compartir el talent de l'alimentació catalana de manera sana i amb "competència positiva" de les diferents ofertes del territori, i ha destacat que els mercats municipals generen el 35% de la producció d'aliment fresc de la ciutat i el 8% de l'economia minorista.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés