Actualitzat 10/05/2013 19:00

Les Cambres afirmen que la nova llei que les regularà suposa una "clara aposta" pel sistema cameral

Manuel Teruel, Miquel Valls y Artur Mas
EUROPA PRESS

Teruel: "Agafem el guant perquè l'economia i l'ocupació ens necessiten"


MADRID, 10 maig (EUROPA PRESS) -

Les Cambres de Comerç acullen amb "il·lusió" els reptes que incorpora la nova Llei que les regularà i que suposa una "clara aposta" del Govern espanyol per a la continuïtat del sistema cameral espanyol, i alhora valoren com un "gran encert" que el nou text es basi en el criteri d'utilitat pública i de vocació de servei de les Cambres.

El president de les Cambres de Comerç, Manuel Teruel, ha indicat en declaracions a Europa Press que les organitzacions "portaven temps preparant-se per a aquest dia" i que "ara assumeixen el repte amb decisió".

L'organisme cameral destaca que el nou marc normatiu, l'avantprojecte de llei del qual ha aprovat aquest divendres el Govern espanyol, confirma l'"important paper i protagonisme" de les Cambres per prestar aquells serveis que demanden les empreses "en aquests difícils moments de recessió i de desocupació". "Agafem el guant perquè l'economia i l'ocupació ens necessiten", ha recalcat Terol.

La xarxa de Cambres de Comerç, per tant, es presenta com "un imprescindible instrument per coordinar, optimitzar i impulsar recursos destinats al desenvolupament de polítiques publico-administratives i de prestació de serveis a les empreses, destinats a accelerar la recuperació econòmica, la generació de riquesa i ocupació", subratllen des de l'organització.

Entre les funcions de les Cambres que recull el nou marc regulador, destaca l'elaboració del Pla Cameral per a la Internacionalització de les petites i mitjanes empreses, amb la finalitat d'augmentar la seva base exportadora, així com el Pla de Competitivitat de l'Empresa Espanyola, que recollirà el conjunt de les funcions públiques que han de desenvolupar les Cambres de Comerç en suport de les empreses espanyoles, en especial les pimes.

També destaquen el seu paper en el desenvolupament d'un model de formació professional dual, que doni una resposta eficaç a la "dramàtica" situació de la desocupació juvenil, així com el seu nou comès en la coordinació de les Cambres de Comerç a l'exterior.

Finalment, recorden que la nova norma no recupera el recurs cameral i, per tant, el finançament d'aquests organismes es basarà en els ingressos que generin pels serveis que prestin i per les aportacions voluntàries de les empreses, a més de pels fons europeus que es puguin obtenir.

La supressió d'aquest cànon ha portat les Cambres ha fer un dur procés de reestructuració "en silenci", segons Teruel, passant de 3.600 a 1.600 treballadors.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés