Actualitzat 10/07/2010 23:21

10-J.- Els actors Txe Arana i Lluís Soler llegeixen un text en nom dels organitzadors

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

Els actors catalans Txe Arana i Lluís Soler han llegit un text a la plaça Tetuan de Barcelona en nom de l'entitat organitzadora de la marxa pro Estatut, Òmnium Cultural, al qual se celebra que la marxa reuneixi "diferents entitats de la societat civil, institucions, opcions polítiques i sindicats" amb visions diferents sobre l 'autogovern i l'Estatut.

"Ens hem unit davant d'una demanda legitima i compartida: el nostre dret a decidir com a poble", han afegit. Per Òmnium, la retallada del Tribunal Constitucional a l'Estatut després que aquest hagi estat avalat en referèndum, "no és democràticament admissible".

"És un atac a la sobirania del poble de Catalunya i a la democràcia", han afegit a l'escenari instal·lat a la plaça.

"Per això fem aquesta manifestació, en defensa dels valors democràtics, per reclamar el respecte a la voluntat del poble", han subratllat.

"Catalunya, com tota nació, té un dret, inalienable per cap Constitució, de decidir lliurement el seu futur, i aspirar, si vol, a la plena sobirania", han estat les últimes paraules del text.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés