Actualitzat 17/12/2013 21:38

C's creu que la concentració per la unitat d'Espanya ha estat "d'unió i convivència"

Jordi Cañas
EUROPA PRESS

Cañas creu que la presidenta del Parlament hauria de "demanar disculpes" pel debat de dijous

BARCELONA, 13 oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de C's, Jordi Cañas, ha considerat un èxit la concentració d'aquest dissabte a Barcelona per una Catalunya dins d'Espanya, ja que va llançar un missatge positiu "d'unió i convivència", i es van manifestar milers de ciutadans i famílies de manera pacífica, festiva i amb voluntat de sumar.

Ho ha afirmat aquest diumenge en declaracions al canal 3/24 recollides per Europa Press, en les que ha dit que el seu partit defensarà a tots els ciutadans que se sentin "orfes" i no representats per altres partits.

"Dissabte van començar a suturar aquesta distància entre molts ciutadans que s'han sentit orfes des de fa 30 anys", ha explicat, i ha instat als catalans a manifestar-se i a assistir a concentracions com aquestes ja que, si no ho fan, aquells que ara governen els trairan.

Ha dit que la concentració convocada per la plataforma 'Som Catalunya. Somos España' ha estat un èxit de participació tot i a la limitada cobertura informativa i la "intenció de vincular-la amb moviments d'extrema dreta", segons ell.

Cañas també ha declarat no entendre perquè el PSC no va assistir a aquesta concentració i no ha donat suport a una mobilització que tenia com a objectiu reivindicar la unitat d'Espanya.

Respecte a l'incident de dijous al Parlament amb la presidenta de la Cambra, Núria de Gispert, en què els diputats del PP i C's van abandonar la sala, Cañas ha replicat que la presidenta hauria de "demanar disculpes", ja que ella és conscient que no va actuar correctament.

"En aquesta vida, tot el món té dret a equivocar-se, fins i tot la presidenta del Parlament", ha mantingut, i ha afirmat que es tracta de manera desigual a uns parlamentaris que a altres.

"NO HI HAURÀ CONSULTA"

Cañas ha declarat que no hi haurà data per a la consulta, ja que "no hi haurà consulta", i ha criticat al Govern per tenir com a objectiu convocar un referèndum per diferenciar entre bons i dolents catalans, i no fer política per governar.

Per això, ha afirmat que, si Catalunya té un Govern que no governa, C's es plantejarà presentar una moció de censura: "Si Mas continua sense governar, únicament té una alternativa, anar-se'n".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés