Actualitzat 20/05/2011 16:41

22-M.- El Col·lectiu Ronda denuncia PXC de Mataró per un díptic que "incita" al racisme

Cheque De Propaganda De Pxc
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El Col·lectiu Ronda ha denunciat dijous davant de la Fiscalia el díptic de propaganda electoral que PxC de Mataró ha deixat en les bústies dels ciutadans perquè considera que incorre en un delicte d'incitació al racisme, invocant que l'article 510 del Codi Penal.

La propaganda del partit conté un decàleg de les idees de PxC, que el col·lectiu titlla de "feixista i racista", i la rèplica d'un xec nominal de 4.000 euros estès a nom de Mohammad Alcabir Samir, en l'encapçalament del qual apareix, com a entitat bancària, la senyera i el nom 'Pacte Nacional per la Immigració', sota el que es pot llegir: 'Aprovat pel Parlament de Catalunya de (PP, CiU, PSC, Esquerra, ICV, C's)'.

Al costat del xec, s'imprimeix un missatge que resa: 'Saps que el Pacte Nacional per la Immigració aprovat pel Parlament del PP, CiU, PSOE, Esquerra, C's i ICV ha repartit 4.000 milions d'euros a immigrants en els dos últims anys'; i després s'explica que això significa que dels impostos li han tret 600 a cada ciutadà perquè els immigrants cobrin 4.000, reivindicant el seu eslògan 'Primer els de casa'.

En el decàleg apareixen punts com el que demana que es deixi d'empadronar immigrants i demana la supressió de qualsevol subvenció a les associacions culturals islàmiques.

El col·lectiu entén que el pamflet "culpa, acusa, criminalitza, i dicta sentència buscant com cap de turc a ciutadans que vénen de tot el món", pel que ha presentat la denúncia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés