Actualitzat 30/05/2011 20:18

22M-M.- Trias garanteix a Gomà que millorar l'atenció social serà una de les seves prioritats

Ricard Gomà (ICV-Euia) Y Xavier Trias (Ciu)
EUROPA PRESS

L'ecosocialista no descarta alguna col·laboració, però sense concessions a retrocessos socials


BARCELONA, 30 maig (EUROPA PRESS) -

El futur alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat aquest dilluns al líder municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, que una de les prioritats del nou Govern municipal serà la millora de les polítiques d'atenció social a la capital catalana, ha informat CiU en un comunicat.

Tots dos han mantingut una reunió de poc més d'una hora al despatx del convergent a l'Ajuntament, que amb aquesta reunió ha tancat la primera ronda de contactes amb els líders municipals després d'haver guanyat els comicis, i aquesta ha estat de les més llargues.

Trias ha constatat que Gomà no té cap interès per participar en el govern, i aquest ha precisat que no vol un acord estable i que farà una oposició sense "cap concessió" a qualsevol pas enrere en polítiques socials, ambientals, de convivència i interculturalitat.

A efectes pràctics, això implicarà que els ecosocialistes no entrin a la comissió de govern de cap districte, tot i que Gomà sí que ha demanat al convergent "respecte institucional" a l'oposició, de manera que negociaran per tenir alguna presidència de les comissions mensuals prèvies al ple.

CiU ha informat que Trias buscarà una millora social, després que Gomà hagi explicat en roda de premsa que ha avisat Trias que seguirà "plantant cara" a les retallades socials del Govern d'Artur Mas, i que es posicionarà en contra de qualsevol involució en aquesta qüestió.

Segons la seva opinió, Barcelona ha de seguir enfrontant-se a qualsevol retallada de la Generalitat i de l'Estat, i que "no entri en l'espiral de retallades". La millor manera és que hi hagi un Govern municipal com fins ara --el sortint el formen PSC i ICV-EUiA-- que no practiqui aquests ajustos.

Segons CiU, tant Trias com Gomà han manifestat la seva voluntat d'establir acords en l'àmbit dels serveis a les persones, però l'ecosocialista ha estat menys explícit, i s'ha limitat a dir que no descarta algun acord puntual sense que trontollin els seus posicionaments.

"No volem entrar en cap escenari de col·laboració amb el govern de CiU que pugui generar dubtes sobre la nostra posició a la ciutat", ha advertit Gomà.

Després d'uns mesos durant els quals no s'ha cansat de reiterar que no veu possibilitats de trobar punts d'acord amb Trias, l'ecosocialista ha ratificat la seva posició: "Jo sé amb quin programa ha guanyat les eleccions CiU. Hi tinc desacords profunds i radicals, molt de fons", ha admès.

SENSE FRONT COMÚ AMB HEREU

Així, i a diferència del que ha passat amb PSC i PP, no hi haurà un equip de treball entre CiU i ICV-EUiA per explorar coincidències programàtiques o fer el traspàs de poders, i Gomà ha promès un traspàs "amb correcció" de les àrees que fins ara governen els ecosocialistes.

Després de preguntar-li si s'ha reunit per fer front comú a l'oposició amb el que era fins ara soci de govern i alcalde en funcions, Jordi Hereu (PSC), Gomà ha afirmat que tenen les regnes del govern fins l'11 de juny, i que després "el PSC haurà d'acabar de definir el seu paper".

Gomà es veu enfortit després d'aconseguir un edil més: "Ens veiem molt forts perquè hem crescut electoralment i tenim idees per liderar el debat de les idees", com ara noves formes de fer política més transparents que veu encoratjades després de la protesta dels indignats.

Ha explicat que no han parlat amb detall de l'acampada a plaça Catalunya, i ha insistit que una protesta pacífica i que "no posa en risc cap element de convivència" ha d'abordar-se amb diàleg i no amb dispositius policials.

Malgrat que fins la constitució del nou Ajuntament, l'11 de juny, Trias es podria reunir un altre cop amb líders municipals, ara com ara fonts de CiU han assegurat que no ho tenen previst, i tot sembla indicar que com a mínim amb Gomà no repetirà, ja que l'ecosocialista ha considerat que fins el dia 11 no tenen "res de què parlar" sobre futures col·laboracions.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés