Actualitzat 21/11/2012 19:15

25-N.- El desembarcament de Tsipras reforça Herrera en la seva idea de construir la 'Syriza catalana'

Joan Herrera (ICV-EUiA) en un mitin en Sant Feliu
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

El desembarcament del líder grec Alexis Tsipras aquest dijous a la campanya catalana per donar el seu suport a ICV-EUiA suposa un important reconeixement polític a la candidatura de Joan Herrera, qui espera d'aquesta manera visibilitzar la seva intenció de liderar l'alternativa d'esquerres a CiU i construir la 'Syriza catalana'.

Tsipras i Herrera compartiran acte amb el diputat d'Esquerra Plural Joan Josep Nuet, en un míting que es farà en les Cotxeres de Sants de Barcelona, en el penúltim dia de campanya i a poques hores que se celebrin els comicis.

L'equip de campanya de Herrera ha explicat a Europa Press que la visita de Tsipras ha estat "difícil" de coordinar, donada la situació d'inestabilitat que viu Grècia, i tot i que aspiraven que la seva visita s'hagués produït abans, la confirmació definitiva ha obligat a reorganitzar l'agenda del partit.

Syriza i ICV-EUiA comparteixen la idea que cal renegociar el volum del deute públic, a l'entendre que bona part de la mateixa s'ha originat a base de privatitzar beneficis i socialitzar pèrdues, sanejant balanços de bancs i carregant sobre les esquenes dels ciutadans la majoria dels ajustos.

Tsipras va ocupar el segon lloc a les eleccions general del país grec del mes de març passat, i es va quedar a tan sols dos punts de Nova Democràcia, el partit de l'actual primer ministre, Antonis Samaras, si bé algunes de les enquestes ja situen el líder de la coalició d'esquerres en primera posició dels sondejos.

L'èxit de Syriza es va fonamentar en gran mesura en la seva capacitat d'aglutinar el vot de rebuig a les mesures d'ajust imposades per Brussel·les, en unes eleccions en les quals va aconseguir captar nombrosos votants socialistes del Pasok i de moviments socials molt actius en les protestes, el mateix al que aspira ICV-EUiA a Catalunya.

Herrera s'ha referit a Tsipras moltes vegades durant la campanya, assegurant que cal que el sud d'Europa es planti davant de les exigències que, segons la seva opinió, imposa la 'troica' de la cancellera alemanya, Angela Merkel; el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas, i revertir així una austeritat dogmàtica que ja ha demostrat que no serveix per crear feina i empobreix encara més a la societat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés