Actualitzat 08/10/2012 16:03

25-N.- El PP català busca desbancar el PSC arrabassant-li el 'cinturó vermell'

Alicia Sánchez-Camacho
EUROPA PRESS

Camacho s'erigeix com el "nou centredreta catalanista" per atreure a moderats de CiU


BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

El PP català s'ha proposat desbancar el PSC com a segona força a Catalunya arrabassant-li el 'cinturó vermell', tradicional feu de vots socialistes en els que els populars ja van aconseguir créixer a les eleccions autonòmiques del 2010.

En roda de premsa després de la primera reunió del comitè de campanya del PP català, la presidenta del partit, Alicia Sánchez-Camacho, ha interpel·lat directament el votant socialista de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per erigir-se com a alternativa davant d'un PSC "que s'ha quedat enmig dels res".

Els populars volen complir així l'objectiu que es van fixar a l'últim congrés i situar-se com a segona força a Catalunya fent-se forts en un dels principals graners de vots socialistes a Catalunya, consolidant el creixement de les municipals de 2011 quan es van fer amb les alcaldies de Badalona i Castelldefels.

Per a això, predominaran les visites a l'àrea Metropolitana de Barcelona durant la campanya electoral, com a les autonòmiques del 2010, quan la majoria d'actes del partit es van celebrar al voltant de la capital catalana.

Camacho ha tornat a mostrar el seu partit com "l'únic que pot fer front a una CiU que vol separar Catalunya de la resta d'Espanya", i ha reiterat que els populars centraran la seva campanya a buscar sortides a la crisi econòmica i defensar la permanència de Catalunya a Espanya.

"Els socialistes catalans no saben ni el que són, tenen un ànima separatista", ha dit la dirigent popular, que ha sostingut que el verdader PSC és el que va subscriure el manifest a favor de l'autodeterminació de Catalunya.

La presidenta del PP català s'ha llançat també a la recerca del votant moderat de CiU descontentament amb l'aposta sobiranista de la federació, i ha erigit al seu partit com "el nou centredreta catalanista".

LLISTES PER DEFINIR

Preguntada sobre la configuració de les llistes del partit, Camacho ha evitat concretar qui l'acompanyarà a la candidatura, però ha avançat que tramarà una llista "continuista" com a premi a la feina feta pels seus diputats en aquesta legislatura.

Així doncs, no s'esperen molts canvis respecte a les llistes del 2010 més enllà dels obligats per substituir aquells diputats que van abandonar el Parlament durant la legislatura, com la Delegada del Govern central i número 3 per Barcelona en l'anterior candidatura, Llanos de Luna.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés