Publicat 23/05/2014 13:00

Urtasun (ICV-EUiA) demana un vot massiu per "començar a canviar-lo tot"

Ernest Urtasun (ICV-EUiA), con trabajadores del Hospital de Bellvitge
EUROPA PRESS

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 23 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha demanat un vot massiu diumenge que ve per "començar a canviar-lo tot" i començar un nou cicle electoral que ha de servir per limitar el poder dels partidaris de l'actual 'estatus quo' --PP i CiU-- però també dels socialdemòcrates, que no han estat capaços d'explicar els seus pactes amb la dreta a nivell europeu, ha assenyalat.

En una atenció als mitjans davant l'Hospital de Bellvitge per lamentar el "desmantellament" de la sanitat pública a Catalunya a mans del conseller Boi Ruiz, ha fet una crida en la recta final de la campanya perquè la gent es mobilitzi.

"Que aquest cap de setmana sigui el començament d'un cicle electoral, polític i de mobilització per començar a canviar les coses. Que la ciutadania torni a ser protagonista de la política" a través d'un vot d'il·lusió i canvi, que és una cosa que representa ICV-EUiA, ha assegurat.

Acompanyat dels dirigents de la coalició, Joan Josep Nuet, Dolors Camats i Joan Herrera, Urtasun s'ha reunit amb treballadors de l'hospital i s'ha compromès a ser una veu de defensa de la sanitat pública catalana a Brussel·les, portant a terme totes les iniciatives possibles per detenir l'"atac al nucli central de l'estat del benestar" que representa retallar la sanitat i l'educació.

Per a això, s'ha compromès a interpel·lar a la nova Comissió Europea per saber què pensa fer davant de la situació d'alguns ciutadans europeus que s'estan quedant sense accés a la salut, ha assegurat, així com organitzar unes jornades explicatives del "procés de privatització de la sanitat catalana"

En relació amb el debat d'aquest dijous entre tots els candidats, Urtasun ha considerat que ha quedat de manifest la necessitat de crear "un gran bloc d'esquerres" al Parlament europeu que planti cara a la coalició austericida, perquè hi ha alternativa i es poden canviar les coses.

"No és veritat quan ens diuen que la política actual és l'única possible", ha insistit, en una intervenció en la qual també ha lamentat que el vot per correu i en els consolats espanyols és una autèntic desastre i dificulta la participació dels residents a l'estranger, no només dels catalans, sinó dels ciutadans de tot l'Estat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés