Actualitzat 17/12/2013 21:33

Activistes de Femen interrompen al descobert el Ple del Congrés reivindicant l'avortament

Activistas de Femen reivindican el derecho al aborto en el Congreso
EUROPA PRESS

MADRID, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

Tres activistes de l'organització feminista Femen, despullades de cintura cap amunt, ha interromput aquest dimecres el Ple del Congrés cridant des de la tribuna d'invitats "Avortament és sagrat", el que ha obligat a parar la sessió mentre el president de la Cambra, Jesús Posada, ordenava el seu desallotjament.

Quan intervenia el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, les tres dones, que havien estat convidades al Congrés per algun grup parlamentari, s'han desposseit de les seves samarretes i han començat a cridar "Avortament és sagrat", tot i que l'accent estranger d'alguna de les activistes dificultava que el seu missatge s'entengués clarament.

Posada, amb cara d'autèntic sorpresa, ha instat els uixers i policies a desallotjar la tribuna i, davant de la resistència d'una de les activistes, que s'ha agafat a una de les columnes que donen a l'hemicicle, ha demanat temperància: "Procedeixin amb cura".

MÉS PERPLEXITAT QUE SUPORTS

Els diputats mostraven perplexitat des dels seus escons i de fet amb prou feines hi ha hagut escassos aplaudiments aïllats mentre les tres dones seguien cridant al descobert, amb la mateixa llegenda escrita al seu tors nu.

Als funcionaris de la Cambra els ha costat diversos minuts aconseguir que les dones abandonessin es desanclessin de la barana i les columnes de la tribuna d'invitats, però finalment les han desallotjat, sense que les activistes deixessin de cridar el mateix lema. Des de la bancada del grup popular s'han sentit crits de "Fora d'aquí" mentre alguns diputats de l'esquerra aplaudien.

Les tres dones, entre les quals figurava la líder de Femen a Espanya, l'asturiana Lara Alcàsser, han estat detingudes per alterar la sessió plenària i portades a la comissaria del districte madrileny de Moratalaz.

Amb el seu lema "Avortament és sagrat" les activistes de Femen pretenien protestar per l'anunciada reforma de la legislació de l'avortament que el Ministeri de Justícia pensa remetre aquest mes al Parlament.

PROTESTA DE GALLARDÓN

El ministre de Justícia, quan s'ha reprès la sessió, ha reprotxat que alguns diputats de l'oposició aplaudissin l'acte reivindicatiu.

Segons ha dit després als passadissos del Congrés, aquesta protesta és "una manifestació de falta de respecte a la sobirania popular" i ha expressat la seva estranyesa perquè es qualifiqui com a "sagrat" guna cosa com l'avortament, que sempre és un drama per a una dona.

Tot i això, l'acció reivindicativa ha estat vista amb bons ulls pel diputat d'Esquerra (ERC) Joan Tardá i pel portaveu d'Esquerra Plural José Luis Centella, que als passadissos del Congrés ha titllat de cínic que el Govern central es queixi que s'aplaudeixi aquesta iniciativa quan el grup popular ha ovacionat "dramàtiques" mesures de retallada per a la població espanyola. "No es poden criminalitzar protestes sempre que siguin pacífiques i que no atemptin contra ningú, com en aquest cas", ha dit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés