Publicat 24/04/2014 17:06

Ajornada per baixa mèdica la declaració de la presidenta del Parlament en el judici pel setge

Núria de Gispert y Artur Mas, en el Parlament
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 abr. (EUROPA PRESS) -

La declaració de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, com a testimoni en el judici que celebra l'Audiència Nacional contra 19 acusats d'assetjar la cambra catalana el 15 de juny del 2011, prevista per a aquest divendres, s'ha suspès per segona vegada per la seva baixa mèdica.

Segons han informat a Europa Press fonts del Parlament, Núria de Gispert --que està sent substituïda per la vicepresidenta, Anna Simó, durant les sessions del ple-- ha al·legat que encara està de baixa, convalescent després d'una intervenció quirúrgica, pel que no podrà declarar per videoconferència tal com estava previst.

De moment, no hi ha una nova data per a la seva declaració, que s'ha ajornat per segona vegada pel mateix motiu, han puntualitzat les esmentades fonts.

De Gispert va arribar al Parlament el dia del setge en un helicòpter dels Mossos d'Esquadra, que va efectuar al voltant de deu vols per traslladar una trentena de diputats, mentre altres ho feien en vehicles oficials, davant del bloqueig dels indignats.

També va haver de recórrer a l'helicòpter el president de la Generalitat, Artur Mas, per aconseguir accedir a la Cambra autonòmica i assistir al debat i la votació dels pressupostos catalans.

Mas ja ha declarat en aquest judici i va testificar per videoconferència des del seu despatx el 3 d'abril que mai havia viscut un bloqueig al Parlament com el del 15 de juny del 2011 i que estava preocupat per la imatge de la "realitat catalana i de les seves institucions".

La Fiscalia demana cinc anys i mig de presó per delictes contra les Institucions de l'Estat i atemptat contra l'autoritat, mentre que l'acusació popular, exercida per Manos Limpias, sol·licita nou anys de presó per a cadascun d'ells.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés