Actualitzat 26/06/2013 15:30

AMP.- Arrenca la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir amb la presència de Fepime

Reunión del Pacto Nacional por el Derecho a Decidir
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 juny (EUROPA PRESS) -

La primera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir ha arrencat cap a les 11.45 hores al Parlament, i entre els assistents, finalment ha acudit Eusebi Cima, president de la patronal Fepime, que engloba petites i mitjanes empreses i que forma part de l'òrbita de Foment del Treball.

A l'absència de PSC cal sumar-li la del PP i C's que, a més de discrepar de l'objectiu de la trobada, han censurat que es faci al Parlament, i també la del president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà.

En total, han acudit a la reunió gairebé 60 de representants d'entitats, partits, sindicats, patronals i del municipalisme català, i tots ells abans han mantingut una trobada amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el de la Generalitat, Artur Mas.

De l'àmbit empresarial, han acudit a la reunió el president del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, Miquel Valls; el president de la patronal Cecot, Antoni Abad; el president de Pimec, Josep González, i el president del Centre Català de Negocis, Ramon Carner.

També han acudit representants dels sindicats: el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez; el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego; el president d'Unió de Pagesos, Joan Caball; la secretària general de la USOC, Antonia Gil; la presidenta de l'Associació Agrària de Joves Pagesos (Asaja), Rosa Pruna; el president de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Francesc Boronat, i el secretari general de la Intersindical-CSC, Carles Sastre.

LES QUATRE DIPUTACIONS

El municipalisme ha estat representat pels presidents de les quatre diputacions provincials: Salvador Esteve (Barcelona), Joan Giraut (Girona), Josep Poblet (Tarragona) i Joan Reñé (Lleida).

També ha acudit a la cita l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i han representat al Consell de Governs Locals el president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, i els alcaldes Lluís Tejedor (El Prat de Llobregat) i Pere Prat (Manlleu).

A més de representants de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, han acudit a la reunió l'exconseller Ernest Maragall, impulsor del partit Nova Esquerra Catalana; el líder de Reagrupament, Joan Carretero; l'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal; la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i Carme Forcadell, de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

ENTITATS CÍVIQUES

Pel que fa a entitats socials, són presents la Federació Catalana del Voluntariat Social, el Consell Interuniversitari de Catalunya, la Taula d'Entitats del Tercer Sector, l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (Desc), la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català i la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, entre d'altres.

Altres assistents de l'àmbit social són Ens de Comunicació Associativa, el Col·legi d'Arquitectes, el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, la Federació d'Associacions de Tercera Edat de Catalunya, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, la Plataforma per la Llengua, Moviment Laic i Progressista, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua.

Completen el llistat d'assistents el Centre Internacional Abat Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (Ciemen), el Front d'Alliberament Gai de Catalunya, el Consell Escolar de Catalunya, l'Institut Ramon Muntaner i la Xarxa d'Economia Solidària.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés