Actualitzat 17/12/2013 22:02

Mas assegura que Catalunya "tira del carro com ningú" i l'Estat no l'ajuda

El conseller F.Puig y el presidente Artur Mas
EUROPA PRESS

Visualitza un canvi de tendència econòmica "lleuger i tímid"

BARCELONA, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres que Catalunya està "tirant del carro com ningú" en matèria econòmica i per sortir de la crisi, tot i que ha lamentat que l'Estat no l'ajudi com caldria.

A la sessió de control al Parlament, ha constatat que Catalunya és la comunitat amb més persones amb ocupació, fins i tot per sobre d'Andalusia: "Qui tira del carro? Catalunya està tirant del carro i no se l'està ajudant com caldria perquè quan un mira els pressupostos de l'Estat veu que no és on més s'inverteix en infraestructures, més aviat és l'última".

També ha aprofitat, l'endemà de presentar el projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2014, per destacar que visualitza un canvi de tendència "lleuger i tímid" en la situació econòmica a Catalunya per al pròxim any.

Segons Mas, el sector exterior i el turisme són dos dels factors que han ajudat al canvi de tendència, i que el repte ara és que la bona marxa de l'economia a l'exterior es confirmi dins de Catalunya, ja que serà quan es podrà parlar de consolidació.

En resposta a la líder del PP català, Alicia Sánchez Camacho, el president de la Generalitat li ha espetat que, d'acord amb les dades del tercer trimestre de l'Enquesta de Població Activa (EPA), sense Catalunya s'haurien perdut 13.000 llocs de treball a Espanya.

"Qui està fent la feina? Després la Generalitat és culpable de tot el que va malament", ha exposat Mas, qui ha apel·lat a treballar perquè la tendència que s'entreveu a Catalunya es confirmi i es faci extensiva a la resta d'Espanya.

"El meu desig és que a Espanya tots vagin bé, i a Catalunya també. I a vegades tinc la sensació que aquest desig no es veu de la mateixa manera i amb la mateixa intensitat a la resta d'Espanya quan tirem del carro més que ningú", ha sentenciat.

Mas també ha defensat la sensibilitat social dels pressupostos catalans per al 2014, l'optimització d'ingressos que preveu i l'aposta que es fa per la recuperació econòmica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés