Actualitzat 25/02/2010 18:47

AMPL.- La Diputació de Barcelona aprova per segon any congelar els sous de càrrecs electes

BARCELONA, 25 febr. (EUROPA PRESS) -

La Diputació de Barcelona ha aprovat avui el dictamen que congela les retribucions dels càrrecs electes de la Corporació.

El diputat d'Hisenda i Recursos Interns, Rafael Roig, ha destacat que és el segon any que la Diputació, per voluntat dels polítics i de manera "unànime", decideix mantenir la congelació dels sous dels càrrecs polítics aprovats el 2008.

Segons han informat a Europa Press fonts de la Diputació, des del 2008 el president, Antoni Fogué, cobra mensualment 10.805,19 euros bruts. El sou dels vicepresidents, membres de l'executiva i presidents dels grups --que reben nou polítics-- puja a 8.142,55 euros.

El salari dels diputats adjunts a la presidència és de 7.413,75 euros, 393,05 euros més que els presidents delegats d'Àrea, diputats delegats, diputats adjunts i diputats portaveus dels grups. Finalment, els diputats adjunts als portaveus dels grups reben 4.465,70 euros bruts cada mes.

Roig també ha explicat que el 80% dels ingressos de la Diputació depenen de l'Estat, i que aquest a l'últim any ha retallat el pressupost en un 20%. Amb aquesta retallada s'han "pres mesures" que afecten el pressupost de funcionament dels grups polítics de la Corporació.

El diputat ha comentat també que no hi ha cap irregularitat a l'informe d'Intervenció General corresponent a la fiscalització plena del segon semestre del 2009, que s'elabora per comprovar que els processos executats compleixin amb la legalitat.

Per a això --ha dit Roig--, s'estudien els ingressos i despeses de la institució. L'informe ha corroborat que no hi ha cap anomalia excepte "petites incidències". Roig ha aclarit que és "normal" que sorgeixin incidències, ja que la Corporació va fer més 19.000 operacions en el segon semestre del 2009.

El ple també ha aprovat avui un dictamen per a la pròrroga de la gestió del Parc Fluvial del riu Besòs juntament amb els ajuntaments de la zona i el Consorci per a la Defensa del Besòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés