Actualitzat 12/05/2009 15:38

AMPL.- Els alumnes de 5è de primària de centres públics i concertats tindran un ordinador portàtil al setembre

MADRID, 12 maig (EUROPA PRESS) -

Els més de 420.000 alumnes de 5è de primària que estudien en centres públics i concertats tindran a partir de setembre un ordinador portàtil personal amb el qual podran "continuar treballant i fent els seus deures a casa", segons ha anunciat avui al Congrés el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en el Debat sobre l'Estat de la Nació.

El cap de l'executiu ha destacat que aquesta mesura s'emmarca en el projecte Escola 2.0 del Ministeri d'Educació per a la innovació i la modernització dels sistemes d'ensenyament que es posarà en marxa el pròxim curs escolar, en què "les aules disposaran de pissarres digitals, connexió sense fil a internet i cada alumne tindrà el seu propi ordinador personal portàtil".

Aquesta iniciativa, que es desenvoluparà en col·laboració i amb el cofinançament de les comunitats autònomes, començarà a aplicar-se al setembre i s'estendrà progressivament en els anys successius fins a arribar a l'últim curs de l'ensenyament secundari, conforme ha assenyalat Zapatero.

Alhora, el president ha assenyalat que el titular d'Educació, Ángel Gabilondo, "està treballant en un gran pacte a favor de l'educació espanyola, per millorar el funcionament i els resultats del sistema educatiu" que tindrà tres prioritats: Assegurar el compliment del Pla de Reducció de l'Abandonament Escolar aviat, assegurar el desenvolupament del Pla Educa3 i concloure la reforma de la Formació Professional.

MATRÍCULA UNIVERSITÀRIA GRATUÏTA

D'altra banda, el president ha anunciat que destinarà 70 milions d'euros perquè les universitats públiques puguin, mitjançant conveni, facilitar la "matrícula gratuïta" per als titulats en atur d'entre 25 i 40 anys.

Alhora, ha avançat que el Govern afavorirà que els titulats universitaris en situació legal de desocupació i amb dret a prestacions puguin fer màsters oficials que els permetin seguir formant-se i reciclant-se durant l'actual crisi econòmica.

"L'obtenció d'un títol universitari és el resultat d'un esforç personal i familiar considerable, però també és fruit d'una inversió pública l'eficiència de la qual, en termes socials, és imprescindible defensar; també, davant de la desocupació", ha postil·lat.

LA LLEI DE CIÈNCIA ARRIBARÀ AQUEST ANY

A més, el president del Govern s'ha referit a una altra "aposta estructural", l'R+D+I. "Abans que conclogui aquest any, aprovarem la nova llei de ciència i la tecnologia, que adaptarà el nostre sistema d'R+D+I al repte d'accelerar la transició cap a un nou model de creixement", ha recalcat.

Segons la seva opinió, l'"important" esforç començat el 2004 "va començar a donar els seus fruits" i, en aquest sentit, ha citat que les patents europees sol·licitades per agents espanyols entre 2004 i 2007 van augmentar un 52%, "el major creixement de la UE-15.; i que el 2008 Espanya, al costat de Finlàndia i França, ocupa el primer lloc europeu en empreses connectades per banda ampla.

Així, ha assegurat que en el moment actual, l'impuls a la innovació és encara més decisiu. Així, ha recordat que aquest any s'ha posat en marxa el Pla Avança Dos, amb una dotació de 1.500 milions d'euros, als quals el Pla E ha afegit 490 milions addicionals.

"Contribuirà a generar, en els pròxims 4 anys, gairebé 200.000 llocs de treball d'alta qualificació en un dels nostres més importants sectors de futur", ha subratllat i alhora ha insistit que "reformes estructurals, millora de l'educació, i progrés en R+D+I, com els tres pilars en què ha de sustentar-se, cada vegada més, el model de creixement de l'economia espanyola.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés