BARCELONA, 28 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que ell ha votat en contra de l'abolició de les corrides a Catalunya perquè creu en "la llibertat" i en la decisió dels ciutadans abans que en una imposició legal.

"He votat en contra de la prohibició perquè crec en la llibertat i hagués preferit que la continuïtat o no dels toros fos una decisió tranquil·la i normalitzada dels hàbits socials dels catalans i també conseqüència de la imparable cultura a favor dels drets dels animals, abans que cap imposició legal", ha declarat.

Ho ha dit just després de la votació al Parlament, que ha resolt amb 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions que es prohibeixin els toros a Catalunya a partir del 2012.

Alhora, el president de la Generalitat ha demanat respecte per "la decisió sobirana" del Parlament de Catalunya, i ha recordat que la prohibició dels toros no és fruit ni d'una iniciativa del Govern ni dels grups parlamentaris, sinó d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) amb el suport de "milers de ciutadans".

"Lamento i rebutjo les pretensions dels que han volgut fer d'aquesta votació un termòmetre de la relacions Catalunya-Espanya", ha prosseguit, i ha afirmat que s'equivoquen els que plantegen el debat en aquests termes.

Ha manifestat el seu respecte per tots els ciutadans pels quals la curses de braus formen part del "seu patrimoni cultural", i també ha demanat respecte pels ciutadans que consideren que "les corrides ho són tot menys una festa".

"Espero moderació i sentit de responsabilitat de tothom", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés