VALÈNCIA, 5 març (EUROPA PRESS) -

El conseller de Governació, Serafín Castellano, ha informat avui que el Govern valencià ha iniciat els tràmits per declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) les curses de braus i les diferents modalitats de bous al carrer. En aquest sentit, ha assegurat que se segueix la línia de "defensa de les tradicions culturals i artístiques", en aquest cas "molt arrelades" a la Comunitat Valenciana.

Castellano, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha assenyalat que mentre governi el PP a la Comunitat Valenciana les curses de braus i les festes taurines "estaran garantides". En aquesta línia, ha explicat que la declaració de BIC es farà "a través del tràmit ordinari", és a dir, mitjançant un decret que no passarà per les Corts Valencianes.

"No hem de caure en un debat simplista i utilitzar els toros com un motiu més per rebutjar tot el que és espanyol", ha dit el conseller, qui ha afegit que el Consell "seguirà defensant les tradicions artístiques i culturals valencianes, i també les nacionals com succeeix en el cas dels toros".

El titular de Governació ha afirmat que els festejos taurins "gaudeixen d'un gran arrelament" a la Comunitat Valenciana i ha destacat que a la Comunitat, en set de cada deu dies se celebra alguna celebració de 'bous al carrer'. Ha afegit que a l'any se celebren unes 6.000 celebracions de 'bous al carrer' i el 60% dels pobles acull algun tipus d'aquests d'espectacles taurins, ha afirmat.

Per aquesta raó, ha declarat que aquesta mesura "suposa un pas més en les defenses de les tradicions", i ha recordat que la Comunitat té competències en matèria d'espectacles taurins.

Així ha explicat la decisió de "completar" el Reglament d'Espectacles Taurins, que considera el "més estricte i complet" perquè vela per la seguretat dels participants, espectadors i animals, ha dit. Tot i això, no ha concretat quan estarà a punt aquesta mesura.

Castellano ha indicat que, amb aquesta mesura, la Conselleria de Governació "segueix la mateixa línia que porta des de fa anys", i ha recordat que tant al Congrés de Bous al Carrer de febrer com en l'última Comissió de Celebracions Taurines, s'ha plantejat la proposta de declarar BIC les festejos taurins.

Más noticias



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés