Actualitzat 15/09/2009 14:53

Arenys.- Aguirre titlla de "demència" la consulta i demana al Govern que l'afronti

MADRID, 15 set. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha qualificat avui de "demència" la consulta sobre la independència de Catalunya celebrada diumenge a Arenys de Munt (Barcelona), pel qual ha sol·licitat al Govern espanyol que afronti aquest "problema".

En una entrevista concedida a Telemadrid i recollida per Europa Press, Aguirre ha comparat aquesta consulta amb la de l'exlehendakari Juan José Ibarretxe o amb la possibilitat que un dia "els de Móstoles, Alcorcón o San Martín de la Vega decidissin que no vulguin ser madrilenys o espanyols". "Això ja és l'autodeterminació per pobles, barris, per comunitats de veïns", ha afegit.

Per aquesta raó, la presidenta regional ha sol·licitat al Govern que afronti aquest problema. "Atès que no afronta tampoc els problemes que li causa el tripartit a Catalunya, que l'adverteix que si hi ha una sentència del Tribunal Constitucional que no els agrada els treurà el seu suport al Congrés, donant per fet que el Govern de Zapatero pot influir en el Tribunal Constitucional", ha apuntat. Respecte a la sentència sobre l'Estatut, ha recordat que la llei fixa en sis mesos el termini per dictar sentència i que els secrets dels sumaris tenen un mes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés