BARCELONA, 15 set. (EUROPA PRESS) -

El president de CiU, Artur Mas, ha afirmat avui que la federació "acompanyarà" consultes populars com la sobiranista organitzada aquest diumenge a Arenys de Munt (Barcelona), tot i que no les impulsarà des dels ajuntaments perquè això seria il·legal.

"Cada grup decidirà si se li dóna suport o no, però com a criteri meu i de la federació de CiU, nosaltres acompanyarem aquests processos", ha dit Mas en una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press. El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, va indicar ahir que la seva formació respectarà aquestes iniciatives però no les impulsarà.

"No tenim por que la gent parli", ha dit Mas en preguntar-li per la consulta d'Arenys. Ha insistit que CiU no impulsarà iniciatives d'aquest tipus, i cada grup municipal decidirà si se'ls dóna suport en el cas que les organitzin entitats de la societat civil.

Ha defensat el dret a decidir de Catalunya sense límits, tot i que ha matisat que l'objectiu ha de ser identificar els temes en què pot haver-hi l'acord de grans majories socials darrere.

De cara a les eleccions catalanes, ha considerat que el tripartit tornaria a pactar si sumés, però s'ha mostrar convençut que això no ocorrerà, i que CiU aconseguirà prou majoria per governar.

Pel que fa a pactes postelectorals, ha admès que la seva relació amb ERC ha millorat, tot i que ha deixat clar que això no pressuposa res, perquè la federació ha de concórrer als pròxims comicis amb la idea d'aconseguir una majoria parlamentària sòlida, no absoluta, perquè això és impossible, ha dit, però sí suficient.

CAROD I PUIGCERCÓS

De totes maneres, si ha assenyalat que amb l'actual líder d'ERC, Joan Puigcercós, "hi ha un nivell de diàleg que potser amb Carod no va existir amb la mateixa intensitat".

Sobre el PP, ha insistit que no aniran al notari, tot i que ha recordat que els populars no són alternativa a Catalunya i que els últims anys han optat per una deriva que "ofenia" la sensibilitat catalana i catalanista.

Segons el president de CiU, parlar ara del futur polític de Joan Laporta és "marejar la perdiu", perquè encara queden mesos com a president del FC Barcelona.

Ha assenyalat que les afirmacions d'ahir de Laporta mostrant la seva sintonia amb l'exconseller i líder de Regrupament, Joan Carretero, són de moment declaracions, i ha dit no tenir "cap constància que tingui una intenció evident i claríssima de fer-hi alguna cosa en política".

Ha recordat que en la seva carrera política ja ha sentit a molta gent fer aquest tipus de declaracions i al final han acabat en res, i ha assegurat que mai li ha ofert formar part de CDC "ni ell s'hi ha acostat directament".

"I no crec que sigui el moment de fer-ho, perquè té una responsabilitat important, que és fer de president del Barça", ha afegit.

Más noticias



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés