Actualitzat 25/07/2014 13:15

Barcelona adjudica a Saba el 60% de l'empresa mixta que gestionarà 26 aparcaments

Pleno del Ayuntamiento de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha adjudicat definitivament aquest divendres a Saba Infraestructures el 60% de la participació de l'empresa mixta Barcelona Aparcaments Municipals (Bamsa) --que gestionarà 26 aparcaments del centre de la ciutat-- amb els vots del Govern municipal de CiU, PP i UpB --en què s'integra ERC-- i els vots en contra de PSC i ICV-EUiA.

La tinenta d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens, ha ressaltat que l'operació permetrà "obtenir recursos econòmics per als reptes de la ciutat", entre els quals ha destacat la construcció de mil habitatges de lloguer assequible i ajudes a la rehabilitació de barris.

El regidor popular Javier Mulleras ha defensat que la concessió serà "bona per a Barcelona i els barcelonins", mentre que el líder d'UpB, Jordi Portabella (ERC), ha considerat que respon a l'interès públic i ha carregat contra PSC i ICV-EUiA per votar-hi en contra.

El regidor socialista David Escudé ha criticat que l'externalització de la gestió condicionarà el consistori per implementar polítiques mediambientals, i ha reiterat que el superàvit de l'Ajuntament converteix l'operació en innecessària.

El portaveu ecosocialista, Quim Mestre, ha coincidit a criticar que debilita les polítiques de mobilitat sostenible i ha afegit que Saba es convertirà en l'operador dominant dels aparcaments subterranis de Barcelona i crearà una "situació de monopoli".

El ple ha aprovat també vendre les accions municipals de l'empresa de 'car sharing' Avancar --un 1,33%-- per "no generar pèrdues en el balanç" de Barcelona Serveis Municipals (B:SM), segons Recasens, amb els vots a favor de CiU i PP; l'abstenció de PSC i UpB, i el vot en contra d'ICV-EUiA, que ha advertit que la venda dificultarà al consistori establir estratègies de mobilitat sostenible.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés