Actualitzat 30/12/2014 13:29

Barcelona ampliarà La Maquinista i construirà equipaments i habitatges al seu entorn

Pleno del Ayuntamiento de Barcelona
EUROPA PRESS

El ple aprova també l'ampliació del Centre Comercial Glòries per silenci administratiu

BARCELONA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres remodelar l'entorn de La Maquinista per ampliar el centre comercial i construir equipaments i habitatges amb els vots a favor de CiU i PP i els vots en contra de PSC, ICV-EUiA i UpB --en què s'integra ERC.

El projecte preveu una ampliació del sòl comercial i de la superfície residencial, i construir una guarderia, una escola de primària i un institut, segons ha destacat el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

La regidora socialista Immaculada Moraleda ha criticat que posa en perill el comerç de proximitat i que el Govern municipal "ha utilitzat les necessitats dels pares que necessiten una nova escola com a pastanaga per a quelcom que no volen els veïns".

El líder ecosocialista, Ricard Gomà, ha coincidit que el projecte "és un xantatge per als veïns" i pot enfrontar-los amb la comunitat educativa.

El líder d'UpB, Jordi Portabella (ERC), també ha criticat que l'ampliació de La Maquinista posa en risc el comerç de la ciutat: "Hauríem de fer tot el contrari: donar suport als eixos comercials i promocionar el comerç".

El regidor popular Eduardo Bolaños ha defensat l'acord destacant que es construiran equipaments "que estaven previstos des de fa molts anys però fins ara només hi ha matolls".

AMPLIACIÓ DE GLÒRIES

El ple també ha aprovat el Pla de millora urbana de l'àmbit del Centre Comercial Glòries --que implica la seva ampliació-- per silenci administratiu positiu, procediment que l'oposició ha criticat perquè ha evitat que es debati en ple.

"S'ha eliminat la possibilitat de discutir", ha criticat la regidora socialista Assumpta Escarp, i el líder d'UpB, Jordi Portabella (ERC), ha ressaltat que es tracta d'un procés d'aprovació insòlit.

El líder ecosocialista municipal, Ricard Gomà, ha expressat el "rebuig frontal cap a un fet inèdit" que ha descrit com una trampa deliberada contra el comerç dels barris, mentre que el líder popular, Alberto Fernández, ha ressaltat que el ple va recórrer a aquest procediment d'aprovació en una ocasió.

PISTA D'ESQUÍ A LA ZONA FRANCA

El ple havia de debatre també la modificació del Pla General Metropolità a la Zona Franca, que obriria la possibilitat de construir una pista d'esquí artificial a l'espai on ara s'ubica un institut i la seu central del Banc dels Aliments, però finalment ha saltat de l'ordre del dia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés