Actualitzat 05/07/2014 10:33

Bosch diu que l'alcalde de Barcelona ha de ser "ambaixador" de la independència pel món

 Alfred Bosch.
EUROPA PRESS

Veu possible guanyar l'alcaldia i avisa: "A Barcelona ERC no serà crossa de ningú"

BARCELONA, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

El candidat a les primàries que organitza ERC per escollir el seu candidat a les municipals de Barcelona, Alfred Bosch, ha dit aquest dissabte que l'alcalde de la capital catalana ha de ser una "gran ambaixador" de la independència pel món.

"L'alcalde de Barcelona ha d'anar pel món dient que ell és qui busca la capital de la república catalana", ha proclamat el també portaveu d'ERC al Congrés en una entrevista d'Europa Press.

Bosch reivindica la figura de l'alcalde-estadista que promociona Barcelona a l'estranger: "No pot ser que des de fora ens vegin com una ciutat espanyola, com una capital provincial. Hem d'anar amb la cara ben alta, traient pit i dient que aviat Barcelona serà una gran capital europea".

El diputat republicà sosté que, transmetre la idea que Barcelona serà aviat una capital d'Estat equiparable a ciutats com Berlín, Amsterdam, París, Copenhaguen, Estocolm i Viena, generarà "inversions i interès", el que repercutirà positivament en els ciutadans.

Bosch esgrimeix que amb la independència hi ha grans empreses que obriran seu a Barcelona perquè assumirà "el rang oficial de capital d'Estat", i conclou que també repercutirà en una major captació de rutes aèries a l'aeroport del Prat.

Si és alcalde i té un suport suficient al ple, una de les primeres decisions que prendrà serà inscriure Barcelona en l'Associació de Municipis per la Independència (AMI): "És obvi que hi ha d'estar. El fet estrany és que no hi sigui. Apostar per la independència de Catalunya beneficia Barcelona".

L'"ESQUERRA MÉS RADICAL"

Esgrimeix que és d'hora per parlar d'aliances municipals pre o postelectorals amb altres plataformes, però veu positiu el naixement de Guanyem Barcelona --projecte en el qual participa l'exportaveu de la PAH, Ada Colau-- ja que és bo que des de "l'esquerra més radical tensin al màxim i amb tota la fortalesa social".

Tot i això, Bosch veu possibilitats de ser la força més votada en les municipals de 2015 i avisa que ERC no va al consistori per assumir un paper de comparsa: "Costa dir quin serà el joc d'aliances, però el que no serem és la crossa de ningú. No és la nostra ambició, no és el nostre paper, no és el que ens toca fer ara mateix".

"Quan ERC ha tret una representació exigua a l'Ajuntament ha fet un paper. Ara volem entrar en un altre escenari. A partir del maig de 2015 o fem els pressupostos perquè governem o som alternativa", resumeix Bosch, que s'enfronta en aquestes primàries al diputat d'ERC al Parlament, Oriol Amorós.

Preguntat per si de cas compta per al futur amb l'actual líder d'ERC al consistori, Jordi Portabella, Bosch exposa: "No sóc continuista. Crec que és bo que hi hagi canvis perquè els temps canvien. El que requeria la ciutat fa un temps, doncs ara és diferent".

De l'alcalde Xavier Trias (CiU) fa un balanç agredolç, amb aspectes positius com la demolició de la plaça de les Glòries i negatius com la gestió de Can Vies, però sentència que no ha sabut combatre la creixent desigualtat a Barcelona: "No podem tenir Guatemala i Suècia en la mateixa ciutat".

FUTUR POLÍTIC

Bosch no revela si acceptarà ser el número dos d'Amorós en cas de perdre --els dos s'han fet la mateix oferta--, i diu que està "al servei" del partit, la seva direcció i els seus militants, que són els qui decidiran.

"Jo faré el que se'm demani --en cas de perdre--, fer tàndem amb Amorós o continuar a Madrid. No és una decisió que depengui de mi", conclou.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés