Actualitzat 02/03/2010 15:03

Chávez ironitza amb la sentència d'Audiència Nacional i diu que a Bolívar també li hagués dit terrorista

CARACAS, 2 març (EUROPA PRESS) -

El president veneçolà, Hugo Chávez, ha ironitzat aquest dilluns sobre la sentència del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco en què denuncia la "cooperació governamental" del Govern de Caracas amb grups terroristes com ETA o les FARC perquè considera que el llibertador Simón Bolívar també l'haurien considerat un terrorista si el terme ja hagués estat encunyat al segle XVIII.

En aquest sentit, Chávez va ser del parer que la Reial Nacional de Caracas va condemnar, el 10 de desembre de 1796, el llibertador del continent Simón Bolívar per subversió i que si en la seva època hagués existit el terme de terrorista, segons la seva opinió, "segurament així l'haguessin anomenat".

"Davant d'aquesta condemna de la Reial Audiència (referint-se a l'Audiència Nacional), a mi m'honra i diré: Condeneu-me. La història m'absoldrà", ha assegurat el mandatari des del port de Montevideo aquest dilluns a un grup de periodistes, ha informat el canal crític amb Chávez, Globovision.

Chávez ha atribuït a més els assenyalaments continguts en la sentència del magistrat espanyol a "vestigis d'un passat colonial". "Això són restes encara, tristes restes, de les antigues cadenes que alguns voldrien penjar-nos un altre cop aquí al coll, però nosaltres som lliures", ha insistit.

El cap d'Estat veneçolà ha considerat a més que la publicació tant de la sentència de l'Audiència Nacional com el recent informe de la Comissió Interamericana de drets humans de l'Organització Estats Americans (OEA) crític amb la situació de drets humans i la falta de llibertats a Veneçuela "no és casual" i "responen a una mateixa orquestra". "Darrere de tot això, hi ha l'imperi ianqui", ha assegurat.

D'altra banda, el president veneçolà ha rebutjat que el seu país estigui en "conflicte" amb Colòmbia, tot i que les relacions travessen des de fa més d'un any per un període de gran tensió, sobretot, després de la firma entre Colòmbia i Washington d'un acord militar que permetrà a l'Exèrcit estatunidenc instal·lar fins a 800 soldats i 600 contractistes en set bases colombianes per afermar la lluita contra el terrorisme i el narcotràfic.

"Aquí no hi ha conflictes. Hi ha idees contraposades, contradiccions profundes, n'hi ha. Però els colombians i veneçolans, tenim com bregar amb aquestes diferències, perquè venim hi breguem des de fa molt temps", ha insistit Chávez, en declaracions recollides per la cadena estatal Venezolanana de Televisión.

Más noticias



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés