Actualitzat 05/05/2010 16:19

CiU afirma que en la consulta de la Diagonal pot suplantar-se la identitat del votant

BARCELONA, 5 maig (EUROPA PRESS) -

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha advertit avui que el sistema de votació de la consulta sobre la reforma de l'avinguda Diagonal "no és plenament segura", ja que "no està garantit que no es pugui suplantar la personalitat de les persones que voten", ha afirmat després d'una reunió amb representants d'organitzar la consulta.

En la reunió hi han participat Forn i el regidor Antoni Vives en representació de CiU; el quart tinent d'alcalde d'Urbanisme i Règim Interior, Ramon García Bragado (PSC); la gerent d'e-administració, Pilar Conesa; el president de la Taula de Seguiment i Garanties, Alejandro Goñi; la degana de la Facultat d'Informàtica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) -encarregada d'auditar el procés--, Maria Ribera, i un catedràtic d'informàtica de la UPC.

Segons Forn, algú pot votar per una altra persona per internet demanant via telèfon mòbil una clau coneixent el nom i el DNI. Ha afegit que es permetran altres documents per acreditar-se en els punts presencials més enllà del DNI o Passaport, com el carnet que acredita un bomber com a funcionari, i s'ha preguntat quà passa si un immigrant mostra un carnet escrit en àrab.

CiU VOL APORTAR-HI INTERVENTORS

"No podem trobar-nos que hi ha reclamacions de gent que, en un moment donat, pot haver anat a votar i resulta que algú ja ha votat per ell, o que això sigui un colador de gent que amb qualsevol mena de document pot accedir a la votació", ha advertit.

Davant de la impossibilitat de saber en tot moment què ocorre en cada punt de votació, la federació ha reclamat saber cada hora les dades de participació per "si s'ha produït una possible entrada fraudulenta de vots", i ha demanat formalment tenir interventors en els punts de la consulta per constatar el seu desenvolupament.

4 MILIONS DE COST

Ha criticat que, a pocs dies de la consulta, que comença dilluns, Bragado no els volgués oferir el cost del procés. L'última dada que ha expressat l'Ajuntament ha estat el de 2 milions d'euros, i Forn ha vaticinat que superarà els 4 per a una consulta que, segons ell, el bipartit planteja com un plebiscit sobre l'alcalde, el socialista Jordi Hereu: "Com és un plebiscit sobre la figura de l'alcalde, hi ha hagut barra lliure sobre la despesa".

A més, ha lamentat que "no hi ha llibertat de vot", ja que ha advertit que el Govern municipal amaga l'opció C --de descartament de les dues de transformació: A, passeig; B, rambla--. Ho ha exemplificat amb els audiovisuals que es passaran en els punts presencials de votació amb pantalles de plasma i que "reproduiran A i B".

Ha considerat "pescadors de vots" als 114 informadors que es mouran pels punts presencials, i ha subratllat que acompanyaran els avis si ho desitgen fins al punt de votació. "No són maneres de tractar la gent", ha defensat, i ha ironitzat: "Només falta que reparteixin entrepans entre els votants".

Les peticions de CiU es tractaran demà a la tarda a la reunió de la Taula de Seguiment i Garanties sobre la consulta. "L'important no és que Barcelona passi com la primera ciutat del món que celebra una consulta. Sobretot, el que és important és organitzar-la bé, donant plena seguretat, i amb la reunió tècnica hem posat sobre la taula més d'un punt fosc", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés