Actualitzat 14/08/2009 20:41

Ciutadans demana que Cesk Freixas no actuï a Figueres pel seu suport a Terra Lliure i Batasuna

BARCELONA, 14 ago. (EUROPA PRESS) -

El partit polític Ciutadans (C's) ha demanat avui a l'Ajuntament de Figueres a través d'un comunicat que no inviti el músic Cesk Freixas a actuar al Festival Acústica, que es farà a finals d'aquest mes, al·legant la seva "vinculació a grups independentistes violents i la seva col·laboració en actes d'homenatge a la banda terrorista Terra Lliure, així com el seu suport explícit a Batasuna".

Segons C's, Freixas va actuar el 13 de juny en un homenatge a Terra Lliure a Vic (Barcelona), just el dia que es recordava les víctimes de l'atemptat que va cometre l'exmembre de Terra Lliure, Joan Carles Monteagudo, llavors a les files d'ETA, i que es va saldar amb la mort de 10 persones.

A més, la formació política ha assegurat que Freixas milita en organitzacions independentistes radicals sorgides de la dissolució de Terra Lliure i que ha col·laborat activament en les últimes eleccions europees amb la llista vinculada a Batasuna, Iniciativa Internacionalista.

Segons C's les actuacions de Freixas semblen més "un acte polític" que un concert de música, i el partit ha recordat a més a l'Ajuntament de Figueres que els colors polítics "han de deixar-se de banda, més encara si aquests promouen l'odi i la violència".

A l'actuació de Freixas, prevista per al 29 d'agost a la plaça de l'Ajuntament, el cantautor català presentarà les cançons protesta dels seus quatre anys de carrera i avançarà alguns temes del disc que està a punt de publicar.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés