Artur Mas, Jordi Pujol Y Oriol Pujol (CDC)
Foto: EUROPA PRESS

REUS (TARRAGONA), 25 Mar. (EUROPA PRESS)

La ponència política del XVI congrés de CDC titulada 'La transició nacional', que advoca per construir un Estat propi sustentat per una gran majoria, s'ha aprovat per pràctica unanimitat amb el 99,9% dels vots dels gairebé 2.000 delegats en el congrés, que es clausura aquest diumenge.

   Després que el text inicial, que ha coordinat Francesc Homs, apostés per la sobirania plena, la votació visualitza l'acord que hi ha hagut entorn de l'esmena transaccionada dissabte que remarca que "el catalanisme sobiranista del segle XXI ha d'actuar amb actitud d'independència i ha de plantejar la idea de: Catalunya igual a Nació més Estat".

   La unanimitat, aquesta vegada amb el 100% de les paperetes, també s'ha fet patent en la votació de la ponència organitzativa del partit, que ha dirigit Lluís Maria Corominas.

CONGRÉS SENSE DURAN NI C'S

   Malgrat l'absència del líder d'UDC, Josep Antoni Duran, en el congrés de Convergència, hi ha acudit una àmplia delegació d'UDC, encapçalada el secretari general democratacristià, Josep Maria Pelegrí, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el president del Consell Nacional, Ramon Espadaler.

   El PP català ha enviat com a representant el vicesecretari d'Organització, Josep Llobet; el PSC, al secretari d'Acció Política, Antoni Balmón; ERC, a la secretària general, Marta Rovira; ICV-EUiA, al senador Jordi Guillot, i Héctor López Bofill per part de SI.

   No hi ha acudit ningú de C's, mentre que divendres ja van estar en el plenari els sindicats CCOO i UGT.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés