Publicat 05/02/2014 18:24

Crítics del PSC s'adhereixen al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

El expte. Del Parlament J.Rigol reunido con Socialisme, Catalunya i llibertat.
SOCIALISME, CATALUNYA I LLIBERTAT

BARCELONA, 5 febr. (EUROPA PRESS) -

L'associació Socialisme, Catalunya i Llibertat, que agrupa crítics del PSC i de l'òrbita socialista, s'ha adherit aquest dimecres al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que reuneix entitats i partits catalans partidaris a la consulta.

En un comunicat, han argumentat que se sumen a l'acord per contribuir que el 'dret a decidir' es desenvolupi "preservant la unitat civil, garantint el pluralisme i promovent un debat de qualitat i amb respecte a les discrepàncies".

A la carta d'adhesió, Socialisme, Catalunya i Llibertat defensa que, pel "moment històric" que viu Catalunya, el compromís amb la consulta ha de ser incondicional i sense vacil·lacions, i assegura que és el mínim comú denominador del catalanisme polític.

L'associació, entre els membres de la qual hi ha l'exdiputat socialista al parlament Toni Comín, es va formar perquè "hi ha molta gent socialista i catalanista que no se sent representada políticament pel rumb que ha agafat el PSC durant l'últim any", que consideren allunyat dels sectors que històricament ha representat.

El PSC va declinar formar part del pacte per la seva "falta de neutralitat", ja que va considerar que no representava els partidaris de la consulta, sinó els favorables a la independència.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés