Publicat 24/04/2014 17:49

Experts noruecs i catalans debaten a Oslo sobre el dret a decidir

La web del Diplocat sobre la consulta.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 abr. (EUROPA PRESS) -

La Universitat d'Oslo (Noruega) ha acollit aquest dijous un debat sobre el dret a decidir de Catalunya amb experts noruecs i catalans, i que ha organitzat aquest centre conjuntament amb el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat).

Segons ha informat el Diplocat en un comunicat, el secretari general d'aquest organisme, Albert Royo, ha obert les jornades recordant que el 1905, Noruega "va tenir l'oportunitat de fer un referèndum d'autodeterminació" i que des d'aleshores és un territori compromès amb els valors de pau i democràcia.

"Els arguments correctes són els de la dignitat i la democràcia", ha apuntat el professor del departament de ciència política de la Universitat d'Oslo, Oyvind Osterud, en un debat on han estat molt presents els paral·lelismes entre els casos català, escocès i quebequès.

"És de tots un acord consensuat per a la continuïtat de Catalunya i Espanya a la UE, ja que hi ha molts interessos en joc", ha assegurat Chris Lord, professor de l'Arena Centre for European Studies de la Universitat d'Oslo.

El Diplocat ja ha organitzat jornades similars a Londres (Regne Unit), Sevilla, Uppsala (Suècia), Tolosa (França), Lisboa (Portugal), Utrecht (Països Baixos) i Santiago de Compostel·la, i les pròximes tindran lloc a Berlín (Alemanya) i Ginebra (Suïssa).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés