Publicat 22/07/2014 10:50

González Pons (PP) compara CiU amb un tren que "es descompon"

Esteban González Pons
EUROPA PRESS

No creu que Rajoy estigui endarrerint la reunió amb Mas per veure abans Sánchez, però desitja que PP i PSOE tinguin "respostes coordinades"

MADRID, 22 jul. (EUROPA PRESS) -

El vicesecretari general d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, considera que CiU "es descompon a poc a poc" i l'ha comparat amb un tren "al qual van tallant els vagons perquè, amb més fusta, corri cap a l'abisme".

En una entrevista a Onda Cero recollida per Europa Press, González Pons ha interpretat així la marxa del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, tot i que aquest continuarà mantenint el càrrec de president d'Unió i els seus llocs al Congrés dels Diputats, inclòs ser portaveu parlamentari de CiU.

El dirigent popular ha criticat al president de la Generalitat, Artur Mas, la "fugida cap a enlloc". Segons ell, CiU era una partit "moderat, constructiu i respectat a tot Espanya", però ara està sumit en una "pèrdua de consistència" que "pot ser el primer símptoma de l'abisme al qual Mas condueix la política catalana".

"HA D'HAVER-HI UNA SOLUCIÓ QUE NO SIGUI INCOMPLIR LA LLEI"

En espera que Mas es reuneixi amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy --tot i que la cita encara no té data-- González Pons ha dit que confia que es trobi una solució a les aspiracions sobiranistes, perquè "ha d'haver-hi una solució que no sigui incomplir la llei".

Segons ell, han d'haver-hi alternatives per "desbloquejar una situació" amb la qual Mas pretén que "entre tots" s'incompleixi la llei o "torçar el braç" al Govern espanyol perquè es canviï la llei "al seu gust".

González Pons ha dit que no té informació sobre per què la reunió entre Rajoy i Mas no es farà fins a la setmana que ve però no creu que sigui perquè Rajoy vulgui reunir-se abans amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez --que serà elegit formalment aquest dissabte-- per pactar una posició comuna.

Tot i això, sí que creu convenient que PP i PSOE, i tots els qui defensen "la Constitució i la unitat d'Espanya" tinguin "respostes coordinades", convençut que el que s'està plantejant a Catalunya "no és un enfrontament de partits sinó una ruptura d'una nació que sempre ha estat unida i una fallida de la solidaritat entre uns espanyols i uns altres". "Com més coordinada estigui la posició de socialistes, populars i la resta de forces polítiques, molt millor", ha reblat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés