Actualitzat 22/07/2014 11:47

Mas demana a Rajoy "assumir riscos" a l'hora de dialogar

Artur Mas durante la presentación del informe de PWC
Foto: GENCAT

BARCELONA, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat al del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que "assumeixi riscos" a l'hora de dialogar amb Catalunya sobre el procés sobiranista i la consulta.

   Durant la seva intervenció a la presentació de l'informe 'Temes candents de l'economia catalana' de PwC la nit d'aquest dilluns, Mas va considerar que per arribar a una entesa fa falta una actitud valenta: "Nosaltres assumim molts riscos, però de l'altre costat també han d'assumir-los", va afegir.

   El líder de l'executiu català va afirmar que va haver de demanar per escrit l'entrevista amb Rajoy perquè li negaven que l'hagués requerit quan ho feia verbalment: "Vaig haver de deixar-ho per escrit i al cap de dues hores em van contestar", ha precisat.

IMPACTE NEGATIU

   L'informe de PWC assenyala que la majoria de grans empresaris catalans consultats ja han detectat un efecte negatiu (47,8%) o molt negatiu (19,6%) en les relacions econòmiques i empresarials entre Catalunya i la resta d'Espanya per efecte del debat sobiranista, tot i que encara sense impacte en les seves activitats o comptes de resultats ni en les inversions externes en aquesta comunitat.

   El document exposa que algun admet, com a experiència aïllada: "En algunes zones i en algunes ocasions, no ens reben precisament amb els braços oberts per ser catalans, al contrari del que succeïa fa uns anys".

   L'estudi recull les principals preocupacions de l'empresariat català en nou àrees clau com són el creixement, el sector financer, la formació, el turisme, la fiscalitat, les infraestructures, la internacionalització, la innovació i tecnologia i el futur polític.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés