Publicat 23/04/2014 22:53

Societat Civil Catalana es conjura per convèncer dels avantatges de seguir a Espanya

Presentación de Societat Civil Catalana
EUROPA PRESS

Es presenta en societat amb un acte davant de més de 1.200 persones a Barcelona

BARCELONA, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

La plataforma Societat Civil Catalana s'ha presentat aquest dimecres en societat amb un acte al teatre Victòria de Barcelona en què davant de més de 1.200 persones s'ha conjurat per convèncer a la majoria dels catalans de les bondats de seguir a Espanya perquè la independència de Catalunya "és un mal negoci".

En un teatre ple de gom a gom i després que diverses desenes de persones es quedessin fora del recinte, els membres de l'entitat que han pres la paraula han fet una crida a mobilitzar als catalans perquè la "majoria silenciosa" que és partidària de continuar a Espanya i no vol la independència s'expressi sense temors.

L'historiador i articulista Joaquim Coll ha resumit que l'objectiu de Societat Civil Catalana és oferir arguments als catalans per convèncer-los que el 'dret a decidir' i la secessió no son una bona idea, de manera "que la consulta sigui innecessària, i sigui inútil votar com un vol llançar-se per la finestra".

Per a això, la plataforma aspira a sumar a ciutadans de sensibilitats diverses al voltant de l'objectiu de demostrar que gran part dels catalans no estan a favor de la independència, una transversalitat que ha resumit la vicepresidenta provisional de la plataforma, Susana Beltrán, quan ha assegurat que són benvinguts els "catalans de totes les ideologies, o de cap".

"No cal ser de dretes ni d'esquerres, però no fa falta tampoc que ningú deixi de ser res del que és", ha afirmat Coll, que ha explicat que ell és federalista i d'esquerres, i ha assegurat que és impossible ser d'esquerres i independentista, perquè són aspectes contradictoris.

El president provisional de l'entitat, Josep Rosiñol, ha advertit que a Catalunya "ningú pot ser tractat com un ciutadà de segona", i ha avisat que, tot i que no pretenen dictar a polítics i institucions què han de fer, tampoc deixaran que s'instrumentalitzi la democràcia en una causa que no representa a tots els catalans.

Al començament de l'acte, s'ha projectat un vídeo en el qual diversos catalans defensaven --en català i en castellà-- la possibilitat de sentir-se català i espanyol al mateix temps, es carregava contra la "bogeria" de la independència, i es feia una crida a una forta mobilització per projectar que existeix una majoria de catalans contraris a la secessió.

Per canalitzar aquesta mobilització, la plataforma ja ha anunciat que té previstos dos grans actes en els pròxims mesos: una el 24 de juny coincidint amb el festiu de Sant Joan, i una manifestació a Tarragona per a la Diada de l'11 de setembre que arrencarà a les 18.08 hores, en record del començament de la Guerra de la Independència en 1808.

Josep Ramon Bosch, un dels promotors de la plataforma, ha subratllat que pretenen servir d'altaveu de tots aquells catalans que diuen en veu baixa el que ells defensen públicament, i ha advertit que "Catalunya deu asserenar-se per evitar danys irreversibles".

També el president d'Impuls Ciutadà i exdiputat de C's al Parlament, José Domingo, ha advertit que la proposta secessionista "porta la gestació d'un llarg i dolorós conflicte", i ha reclamat a les institucions catalanes que deixin de retre homenatges a la 'estelada' i a la resta d'Espanya que no confongui a Catalunya i els catalans amb els independentistes.

ASSISTENTS

A l'acte han assistit la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP català, Andrea Levy, a més de diputats del Congrés i el Parlament i diversos regidors del partit, mentre que de C's han assistit el candidat a les eleccions europees, Javier Nart, el secretari general, Matías Alonso, i diputats del partit al Parlament.

També s'han acostat al Teatre Victòria, entre d'altres, l'exdiputat del PP i impulsor de VOX, Santiago Abascal, així com l'exdelegat del Govern a Catalunya i diputat del PSC al Congrés, Joan Rangel, el líder de UPyD a Catalunya, Ramon de Veciana, i representants de la societat civil i del món empresarial com el president del Círculo Ecuestre, Borja García Nieto.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés