Actualitzat 24/03/2010 11:47

Cospedal diu que la direcció nacional del PP no té una "prova fefaent" d'una nova negociació amb ETA

secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal
EP

MADRID, 24 març (EUROPA PRESS) -

La secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha destacat que "a dia d'avui" la direcció nacional del seu partit no té "una prova fefaent" que l'executiu hagi obert una nova negociació amb la banda terrorista ETA. "Com a mínim jo no la tinc, potser hi ha altres persones del PP que sí la tenen", ha afirmat.

En declaracions a la Cadena COPE recollides per Europa Press, Cospedal ha insistit que des de la direcció del seu partit no es té constància que existeixi una nova negociació i alhora ha remarcat que, en qualsevol cas, el PP es mantindrà "molt vigilant" per evitar que "grups pròxims" a la banda terrorista es puguin presentar a les pròximes eleccions municipals.

"Avui no tenim proves fefaents que això s'estigui produint. La direcció nacional del PP no té aquesta prova", ha respós la número dos del PP després de ser preguntada sobre la conveniència de les declaracions del portaveu del PP al parlament Europeu, Jaime Mayor Oreja, qui ahir va assegurar que ETA tornarà el favor a Zapatero en les generals i que tots dos són "aliats potencials" perquè volen "debilitar Espanya".

A continuació, Cospedal ha emfatitzat que els populars tampoc tenen "a dia d'avui" la prova de que ETA hagi d'ajudar Zapatero en les pròximes eleccions generals i ha confiat que no sigui així perquè "seria molt greu" i a més seria "immediatament" denunciat pel principal grup de l'oposició. A més d'exposar la línia de la direcció del seu partit, ha emfatitzat que Mayor Oreja és "un gran portaveu" al parlament Europeu.

MAYOR OREJA "VA ANAR MÉS ENLLÀ" DEL QUE PENSA RAJOY

"Potser la forma d'expressar-ho va anar més enllà del que hagués pensat qualsevol altre membre de la direcció del PP i en qualsevol cas el mateix president nacional Mariano Rajoy", ha declarat la dirigent popular. En aquest sentit, ha assegurat que el PP mantindrà el seu suport al Govern sempre que tingui com a objectiu l'eliminació d'ETA i la "destrucció" del terrorisme i que, a aquest tenor, estarà "molt vigilant" perquè "cap marca d'ETA, cap grup filoterrorista amic d'ETA o que es pugui identificar amb fins i mitjans de la banda" pugui presentar-se a la pròxima cita electoral.

"És el que vigilarà molt de prop el PP i potser en aquest sentit es va poder expressar Jaime Mayor, potser d'una manera que va anar més enllà", ha prosseguit, per precisar que aquest últim és un "gran coneixedor" de la situació del País Basc i "potser en aquest sentit va anar més enllà".

Així les coses, ha advertit que davant d'una cita electoral és contra el sorgiment de "grups o faccions d'ETA" o del seu aparell polític que tracten de "fer veure que pot haver una part que sigui la part bona de l'organització d'ETA". "Sempre que estem al voltant d'un procés electoral hi ha alguns interessats prop del nucli en què els ciutadans puguin percebre aquest grup com un grup capaç d'estar a les institucions i presentar-se a les eleccions", ha dit.

En tot cas, ha estimat que les paraules de Mayor Oreja sobre una hipotètica negociació amb ETA no posen en perill el pacte entre PSE i PP al País Basc perquè la posició de la direcció nacional és "la mateixa" que defensa Basagoiti, que passa per "donar suport al Govern mentre aquest segueixi amb la política antiterrorista de perseguir als delinqüents i no negociar amb ells". "Si una altra cosa canviés --ha avisat-- nosaltres també canviaríem".

Finalment, després de ser preguntada si Mariano Rajoy hauria de demanar a Mayor Oreja que rectifiqués les seves acusacions, s'ha reafirmat que la posició del PP és recolzar al Govern socialista mentre mantingui l'actual lluita antiterrorrista i a més seguirà denunciant altres casos com el cas 'Faisà', en què seguiran reclamant que "es conegui la veritat".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés