Actualitzat 20/02/2010 15:07

C's acusa Montilla d'instaurar la "Gestapo lingüística" per les denúncies a comerciants

BARCELONA, 20 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de C's, Albert Rivera, ha acusat avui el president de la Generalitat, José Montilla, d'instaurar a Catalunya la "Gestapo lingüística" en demanar als ciutadans que cooperin en les denúncies als comerciants que no retolin en català.

Els ciutadans passaran a ser vigilants de l'Administració, "un fet extrem i sense precedents", que ha identificat amb la policia secreta de l'Alemanya nazi, ha dit. "Aquesta situació és pròpia de règims totalitaris", ha afegit.

En un comunicat, ha considerat que entitats com Òmnium Cultural i persones com Santiago Espot --que ha assegurat haver denunciat 3.000 comerciants per no retolar en català-- es convertiran en "delators exemplars" per col·laborar amb les denúncies.

"Un president que no té el nivell C de català és el creador d'aquesta persecució als autònoms, comerciants i empresaris", ha criticat Rivera, que ha considerat que Catalunya no ha de pagar pels complexos polítics del president.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés