Actualitzat 17/12/2013 21:19

Debat.- Junqueras assegura que estima Espanya i el castellà però desconfia de l'Estat

Oriol Junqueras (ERC)
EUROPA PRESS

Repta els no sobiranistes a emular la mobilització de la Via Catalana


BARCELONA, 26 set. (EUROPA PRESS) -

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dimecres que tant ell com el seu partit estimen Espanya i el castellà malgrat la seva aposta per la independència de Catalunya, i ha assenyalat que el problema és que desconfien de l'Estat.

"Jo en particular i ERC en general estimem Espanya, la llengua espanyola i la cultura espanyola i no confiem en l'Estat espanyol", ha sentenciat en la seva intervenció en el Debat de Política General.

El discurs del líder d'ERC --soci parlamentari de CiU-- ha sintonitzat amb el d'aquest dimecres del president Artur Mas, que ha assegurat que "Catalunya sent afecte per Espanya, l'estima, però ja no confia en l'Estat espanyol".

Junqueras ha utilitzat breument el castellà en la seva intervenció quan ha rememorat una conversa que va mantenir amb un ciutadà del municipi del qual és alcalde, Sant Vicenç dels Horts (Barcelona), on aquesta llengua és "l'habitual".

Ha argumentat que els motius per desconfiar de l'Estat són els reiterats incompliments del Govern espanyol amb les administracions catalanes, tant amb la Generalitat com amb els municipis.

INCERTESES O CERTESES

Ha conclòs que, tot i que el camí sobiranista no és fàcil, donarà més resultats que la via autonomista actual: "El camí que recorrem segur que té incerteses, però aquestes incerteses són molt millors que les certeses que ens ofereix l'Estat".

Tot i que ha deixat en segon pla la consulta, ha reptat els no independentistes a emular la mobilització que hi ha hagut en les dues últimes Diades amb la Via Catalana (2013) i amb la multitudinària manifestació per la carrers de Barcelona (2012).

"Si algú creu que té una alternativa, que demostri la mateixa capacitat de convocatòria", ha tancat Junqueras, que ha avisat Mas que en el procés sobiranista els lideratges han de ser compartits i recaure també a la societat, no només en els polítics.

Junqueras ha defensat que el camí que vol recórrer Catalunya cap a la independència és un "camí conegut" per molts dels actuals Estats europeus, i ha citat Irlanda, Noruega i Islàndia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés