Actualitzat 17/12/2013 21:22

El Parlament demana il·legalitzar als grups feixistes, nazis, xenòfobs i homòfobs

Votación durante el Debate de Política General en el Parlament
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 set. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha aprovat aquest divendres una proposta de resolució d'ICV-EUiA on s'insta el Govern a iniciar les accions legals necessàries per il·legalitzar "grups feixistes, nazis, xenòfobs i homòfobs que utilitzen o propugnen la violència".

El text, sobre el qual han votat en contra els diputats populars mentre que C's s'hi ha abstingut, insta els Mossos d'Esquadra a incrementar la seva vigilància sobre aquests grups, i insta el Govern a presentar un informe "exhaustiu" a la cambra sobre la seva presència i activitats.

També s'ha aprovat, amb 112 vots a favor, una resolució de CiU i ERC que "condemna solemnement tota declaració o activitat que comporti qualsevol mena de trivialització, al·lusió comparativa injuriosa, exculpació o negació" dels totalitarismes, tot i que el PSC no l'ha recolzat perquè ha votat en contra sistemàticament de totes les iniciatives impulsades per convergents i republicans.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés