Actualitzat 30/06/2011 20:49

Debat.- El PSC vota en contra de l'oficialitat del català a Europa

Pere Macias
CIU

MADRID, 30 juny (EUROPA PRESS) -

Els diputats del PSC al Congrés dels Diputats han votat en contra de la proposta de resolució, en el marc del Debat de l'Estat de la Nació, dels grups de CiU, ERC i ICV, que instaven el Govern a aprofitar les modificacions normatives que es portaran a terme per l'adhesió de Croàcia per aconseguir l'oficialitat del català en les institucions de la Unió Europea.

EL diputat de CiU al Congrés Pere Macias ha destacat que el text va sorgir d'un acord de l'eurodiputada del PSC, Maria Badia, persona "d'amplíssima trajectòria europeista, catalanista, una persona dialogant, oberta, valent i audaç" amb els seus companys en la cambra Oriol Junqueras (ERC), Raül Romeva (ICV) i Ramon Tremosa (CiU) per enllumenar un text al parlament Europeu en aquesta direcció.

Segons Macias aquest mateix text és el que s'ha portat al Congrés per votar-lo, pel que ha lamentat que "els propis companys de la senyora Badia no s'hagin apuntat a la valentia, a l'audàcia, i al coratge d'aquesta eurodiputada, a qui vull avui donar un merescut homenatge", ha asseverat en relació amb el vot en contra del PSOE.

Per la seva banda, el diputat del PSC al Congrés dels Diputats, Francesc Vallès, ha indicat que si es pretén parlar català en les institucions europees és gràcies al PSOE i al PSC, no al PP, --que també ha votat en contra d'aquesta iniciativa-- perquè amb ells seria "impossible i impensable".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés