Actualitzat 22/06/2009 19:54

Demanen al Govern la modificació de la LOE per impedir que la LEC "privatitzi" l'ensenyament

MADRID, 22 juny (EUROPA PRESS) -

El secretari general de la Confederació Sindical de Treballadors de l'Ensenyament (STES-i), August Serrano, ha demanat avui al ministre d'Educació, Àngel Gabilondo, que modifiqui la Llei Orgànica de l'Educació (LOE) per impedir que el projecte de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) "privatitzi l'ensenyament".

Serrano ha mantingut avui una reunió amb el titular d'Educació al ministeri, al costat del president del Sindicat Independent ANPE, Nicolás Fernández.

En unes declaracions a Europa Press, ha considerat que cal modificar la LOE perquè "no suposi ni privatització, ni la introducció de mètodes empresarials a les escoles, que és el que passa a Catalunya".

Per Serrano, la llei introdueix mètodes de gestió empresarial a l'escola pública, cosa que ha titllat d'"inadmissible". Per aquesta raó, ha manifestat que existeix un "descontentament" en l'aplicació de la LOE en alguns territoris de l'Estat, entre ells, a Catalunya. Alhora, ha destacat que "la implantació de mètodes privats" que segons la seva opinió pretén la LEC és una "tergiversació" de la LOE.

Segons ha explicat Serrano, el ministre "ha defensat l'escola pública, i ha assegurat que abans que es doni un concert cal crear un col·legi públic". A més, per Gabilondo l'escola pública ha de ser l'"eix vertebrador" del sistema educatiu. "A Catalunya veiem que no succeeix, i hem animat Gabilondo que aprofundeixi en aquesta línia", ha explicat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés