Actualitzat 12/09/2012 13:38

Almunia veu "apressat" dir que Catalunya quedaria fora de la UE si s'independitza

Joaquín Almunia
FRANCOIS LENOIR/REUTERS

MADRID, 12 set. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Competència, Joaquín Almunia, ha qualificat aquest dimecres d'"apressades" les declaracions del portaveu de l'executiu comunitari, Olivier Bailly, en les que ha advertit que si Catalunya vol adherir-se a la Unió Europea (UE), haurà de fer-ho d'acord amb els tractats i les disposicions sobre l'adhesió i que mentrestant, aquesta nova entitat no seria part de la UE.

"Aquest tipus de declaracions, amb tot el respecte al portaveu que ho va fer, em sembla que són apressades perquè no té res a veure aquest estat d'ànim que hem vist ahir, aquest crit que hem escoltat, les imatges que hem vist amb discussions sobre qui ha de pertànyer o deixar de pertànyer a la UE", ha afirmat Almunia en declaracions a la Cadena SER recollides per Europa Press.

Per al dirigent europeu, les manifestacions de la Diada han de veure amb un altre tipus de coses que, segons la seva opinió, "primer cal entendre des de Catalunya i des del conjunt d'Espanya i després explicar-les bé fora de les nostres fronteres".

Preguntat sobre quines impressions va treure de la manifestació celebrada aquest dimarts a Barcelona amb motiu de la Diada de Catalunya, Almunia ha contestat que cal tenir molt en compte el que ha succeït però que "una altra cosa és treure conclusions polítiques apressades de què volien dir els centenars de milers de persones que eren allà".

VOLIEN EXPRESSAR UNA "NEGUIT"

Segons Almunia, les persones que es van concentrar a Barcelona "sens dubte volien expressar un estat d'ànim, un neguit molt profund que es venia veient a Catalunya des de fa algun temps".

"Però passar d'aquí a conclusions polítiques concretes em sembla que requereix temps i prudència", ha dit.

"El que tots hem de fer, cadascun des de la seva responsabilitat, és intentar intercanviar opinions de manera tranquil·la per saber exactament què està en la ment de cadascun i intentar buscar les millors solucions possibles que no ens portin a conflictes sinó a trobar sortides, en la mesura del possible, concertades per tots", ha argumentat.

Dit això, ha insistit que cal treure conclusions perquè per això està la política i "no per descriure problemes o estats d'ànim"; segons la seva opinió, la política està per treure conclusions però no apressades.

"El que cal tractar és d'entendre què hi ha darrere del que estava en la voluntat i la ment de la gent que han estat allà", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés