Actualitzat 11/09/2012 15:31

Brussel·les ressalta que si Catalunya s'independitza quedarà fora de la UE

La Bandera Independentista Y La Europea Ondean En Un Balcón De Barcelona
Foto: EUROPA PRESS

BRUSSEL·LES/BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

El portaveu de l'executiu comunitari, Olivier Bailly, ha dit aquest dimarts que si Catalunya s'independitza d'Espanya quedarà fora de la UE i haurà de demanar un altre cop la seva adhesió si vol formar part del club europeu.

   L'executiu comunitari ha eludit en tot cas comentar la manifestació independentista convocada a Barcelona amb motiu de la Diada.

   "Coneixem aquesta protesta perquè llegim la premsa i hem estat informats per la nostra representació a Barcelona", ha explicat el portaveu després de ser preguntat per la manifestació independentista.

   La política de la Comissió sobre moviments secessionistes en un Estat membre és de no fer comentaris sobre aquesta qüestió, ha indicat Bailly.

   "Correspon a les forces a nivell regional o nacional discutir aquestes qüestions en el context domèstic", tot i que no hi ha disposicions en el Tractat sobre la secessió d'una regió en un Estat membre, ha asseverat.

   Alhora, ha recordat que qualsevol procés de secessió en un país s'ha d'organitzar d'acord amb el dret internacional "perquè aquesta nova organització sigui reconeguda per la comunitat internacional".

   A partir d'aquí, si el nou país vol adherir-se a la UE, haurà de fer-ho d'acord amb els Tractats i les disposicions sobre l'adhesió.

   "Mentrestant, aquesta nova entitat no és part de la UE i per aquesta raó ha de demanar l'adhesió", ha assegurat el portaveu.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés