Actualitzat 17/12/2013 21:01

Diada.- L'Estat prohibeix la cadena a Vinaròs per perill per a la seguretat dels assistents

Senyera, Bandera Catalana
EUROPA PRESS

CASTELLÓ, 9 set. (EUROPA PRESS) -

La subdelegació del Govern central a Castelló ha prohibit la cadena humana independentista convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a Vinaròs (Castelló) perquè considera que pot suposar un "perill manifest per a la integritat física dels manifestants".

Així consta en una resolució, de data d'aquest dilluns, on adopta aquesta decisió després de rebre un informe de la Comandància de la Guàrdia Civil que ho proposa.

L'entitat havia convocat una 'Cadena Humana per la Llengua i la Llibertat' a Vinaròs, a les 17.07 hores de dimecres, com a "gest simbòlic" amb el qual volia "expressar la voluntat dels valencians de superar enfrontaments artificials a favor d'un País Valencià que diu sí a la llengua, la cultura i el progrés, així com a treballar juntament amb Catalunya en tots els àmbits en els quals compartim necessitats i interessos".

La subdelegació, en una altra resolució, ha denegat una altra convocatòria, presentada per la Plataforma Valencianista, sota el lema 'Orgullosos de ser valencians', en què pretenien concentrar-se a la Plaça Parroquial del mateix municipi, amb senyeres.

En aquest cas, s'ha acordat considerar no comunicada en termini l'acció, tenint en compte que es va informar divendres, per tant incomplint els termes fixat en la normativa, ja que no hi ha causa "extraordinària i greu" que ho justifiqui, ha indicat.

SEGURETAT VIÀRIA I CIUTADANA

A l'informe de la Guàrdia Civil es fa constar que les concentracions, en els termes plantejats pels sol·licitants, "afectarien greument el manteniment de la seguretat viària i ciutadana".

En aquest sentit, en la resolució de la subdelegació s'especifica que en la mesura que s'han produït nous "esdeveniments i informes coneguts amb anterioritat", cal fer una valoració d'aquestes circumstàncies en relació amb la comunicació d'ACPV.

Sobre aquesta qüestió, ha indicat la durada de la concentració d'ACPV generaria retencions que produirien el col·lapse de la N-340, el que obligaria a buscar un desviament alternatiu, que implicaria un desviament que provocaria danys econòmics als propietaris de finques restaurants, comerços i altres i "molèsties injustificables" a usuaris de serveis, que podria causar alteracions d'ordre públic.

En aquesta línia, després de ser la concentració longitudinal i contínua, subdelegació assenyala que no es podria garantir amb plenitud la deguda protecció als participants, i no és possible adoptar la mesura de modificació de l'itinerari proposat perquè un dels motius de la celebració és "unir-se amb la cadena humana procedent" de Catalunya, "per la qual cosa es perdria l'objectiu que serveix de justificació a la convocatòria".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés