Joana Ortega Y El Presidente De La UCE, Jordi Sales
EUROPA PRESS

PRADA DE CONFLENT (FRANÇA), 19 ago. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha negat aquest diumenge que l'executiu català "vulgui imposar cap lema" a la manifestació que tradicionalment celebra la societat civil amb motiu de la Diada de l'11 de setembre.

"El Govern no vol imposar cap lema ni cap consigna concreta", ha afirmat en declaracions als periodistes abans de participar en un homenatge a l'escriptor Joan Sales a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que se celebra a Prada de Conflent (França).

Tot i això, Ortega ha reiterat que l'executiu voldria que la Diada servís perquè la societat catalana emetés "un crit unànime" a favor del pacte fiscal, la negociació del qual amb el Govern ha d'arrencar a la tornada de les vacances.

La dirigent democratacristiana ha sostingut que la defensa del pacte fiscal "és un lema que pot conviure perfectament amb altres", com les consignes de caire independentista que tradicionalment protagonitzen aquesta marxa.

Ortega no ha confirmat si acudirà o no a aquesta manifestació, tot i que ha subratllat que, si ho fa, no serà en qualitat de vicepresidenta de la Generalitat sinó com un membre més de la societat civil, que és qui convoca la marxa.

"Hem de deixar que la societat civil expressi amb tota la seva força i contundència els seus sentiments", ha continuat Ortega, que ha recordat que ja se celebren actes institucionals per la Diada als quals sí que acudirà com a vicepresidenta pel que ha defensat que les manifestacions de la tarda han de ser de la societat civil.

Preguntada sobre si Catalunya pot esdevenir un estat independent, la dirigent democratacristiana ha assegurat que el Govern treballa per desenvolupar "al màxim la possibilitat de fa tota l'administració catalana i les seves estructures d'Estat", tot i que ha evitat parlar d'independència "l'important és fixar una cimera, i a partir d'allà els camins poden ser molt diferents", ha assegurat Ortega, que ha explicat que, segons la seva opinió, la cimera per a Catalunya és tenir el màxim autogovern, i esdevenir un país plenament lliure i sobirà.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés