Actualitzat 07/05/2012 16:00

La Diputació de Barcelona rebutja la proposta de fusionar municipis

Salvador Esteve, Antes Del Pleno
EUROPA PRESS

Salvador Esteve defensa el "paper reequilibrador" de l'administració provincial


BARCELONA, 7 maig (EUROPA PRESS) -

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha expressat la seva oposició a la proposta de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (Femp) de fusionar municipis i treure competències als municipis de menys de 20.000 habitants.

En declaracions als mitjans durant una jornada sobre hisendes locals a Barcelona, Esteve ha indicat que, malgrat que aquestes propostes es presenten com a mesures d'estalvi, "no són justificables i es fan amb certa frivolitat".

"Hem de repensar moltes coses" però fer-ho amb serietat i serenitat, ha indicat.

Esteve ha advocat per mancomunar serveis, recalcant que la Diputació ja treballa en aquesta línia, com proven programes que presta, com l'ajuda en la recaptació d'impostos i l'actualització del padró municipal.

Segons Esteve, no cal "exposar públicament tantes idees que no s'han madurat ni consultat amb les parts afectades".

La Femp va emetre la setmana passada un document on defensava la pervivència dels municipis com institucions polítiques, tot i que obria la porta que els de mida petita puguin perdre la seva estructura administrativa perquè siguin altres entitats, com les diputacions, les que l'assumeixin.

"PAPER REEQUILIBRADOR"

En la seva intervenció en la jornada organitzada per la Fundació Ernest Lluch, Esteve ha afirmat que les diputacions provincials tenen un "paper reequilibrador".

"Necessitem més cooperació local i cada vegada més especialitzada", ha assegurat Esteve, defensant el paper de les administracions intermèdies, a l'actual context de qüestionament del sector públic.

Després de fer una crida "contra el desànim per reivindicar la força del món local", ha indicat que la Diputació ha pres diverses mesures anticrisi a favor dels ens locals, com el pla extraordinari d'assistència financera local dotat amb 168 milions d'euros.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés