Actualitzat 28/04/2012 18:53

Diputats d'ERC al Congrés no paguen peatge i animen la ciutadania a emular-los

Joan Tardà
EUROPA PRESS

Tardà pronostica que aquest moviment creixerà


BARCELONA, 28 abr. (EUROPA PRESS) -

Diputats d'ERC al Congrés s'han sumat aquest dissabte a la campanya ciutadana en contra dels peatges a Catalunya amb la seva negativa a pagar el peatge de Mollet del Vallès (Barcelona), i han animat la ciutadania a emular-los.

Els diputats Joan Tardà, Teresa Jordà i Alfred Bosch han desplegat una pancarta amb el lema motor del moviment social que s'ha gestat a la xarxa: "No vull pagar", ha relatat Tardà a Europa Press.

"És un procés que anirà creixent i els que ara no ho veuen, és evident que aniran rectificant, perquè si no hauran d'enfrontar-se a la ciutadania", ha pronosticat el diputat referint-se a la posició adoptada per altres formacions polítiques contràries al moviment.

En cua i cadascun amb el seu vehicle, els polítics republicans s'han negat a abonar l'import del peatge, de manera que l'encarregat, després d'anotar el número de la matrícula i d'indentificar-los, els ha obert la barrera i han pogut passar.

Tardà interpreta aquesta acció ciutadana com una resposta davant d'"una espoliació extraordinària que posa en escac i mat l'economia catalana", el que ha exemplificat amb l'incompliment per part de l'Estat del pagament de la disposició addicional tercera de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya referent a la inversió en infraestructures.

En declaracions a Europa Press, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha assenyalat que no s'ha produït cap "incident" destacable en aquest punt de l'autopista, on tampoc s'han produït cues ni esperes remarcables.

Unes 1.500 persones s'han negat a pagar peatges en les últimes tres setmanes a Catalunya, amb un degoteig de mitjana de 100 ciutadans al dia, sense que hagin notat un especial increment des del començament del pont de l'1 de Maig, han estimat fonts d'Abertis en declaracions a Europa Press.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés