Actualitzat 24/01/2013 15:44

Els diputats socialistes de la Diputació de Lleida s'abstenen o no voten la declaració sobiranista

Constitución De La Nueva Diputación De Lleida
DIPUTACIÓ DE LLEIDA

Reñé (CiU) critica les votacions dels socialistes als que qualifica d'autistes


LLEIDA, 24 gen. (EUROPA PRESS) -

Els set diputats socialistes a la Diputació de Lleida s'han allunyat aquest dijous del líder del PSC, Pere Navarro, a l'evitar un vot en contra a la declaració de sobirania aprovada dimecres al Parlament, en una votació en la qual la institució provincial ha secundat la proposta amb els vots de CiU i ERC.

Dos socialistes, l'exalcalde de Balaguer Miquel Aguilà i l'exalcalde de Tàrrega Joan Amézaga, han aixecat el braç per mostrar la seva abstenció i els altres cinc no han votat.

"S'ha vist que hi ha hagut dos sentits de vot, perquè no votar i abstenir-se a efectes pràctics és el mateix", segons ha expressat Aguilà, que ha volgut manifestar que havent només una proposta a sobre de la taula, no la veia clara, tot i que, com el PSC, està d'acord en el dret a decidir.

Des del seu punt de vista, ha faltat capacitat de diàleg al Parlament i en cap cas es pot parlar de ruptura de disciplina de vot perquè aquesta era una votació del territori en la qual els diputats tenen llibertat.

Per la seva banda, Enric Colom, un dels socialistes que no han votat, ha remarcat que dins del PSC hi ha diverses tendències que difícilment es poden recollir en un 'sí', en un 'no' o en una abstenció.

Colom ha afegit que els partits polítics han comès un greu error: "En un tema que és de país s'ha de sumar i en aquest cas no s'ha tingut o la paciència o la voluntat suficient per tenir una suma que fos tan àmplia que prosperés per naturalesa pròpia".

El president de la Diputació, Joan Reñé (CiU), ha expressat que li sap greu que el grup socialista hi hagi entrat en una "deriva existencial" a l'hora de valorar la possibilitat legítima que els ciutadans puguin manifestar-se en una consulta.

"Els representants públics, sobretot en temes tan transcendents com aquests, entenc que no han d'exercir situacions i possibilitats d'autisme", ha assenyalat Reñé.

El president de la Diputació ha afegit: "El tren passa, i quan passa el tren es puja o no es puja".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés