Actualitzat 30/10/2009 22:03

ERC assegura que l'acord per modificar Successions és "imminent"

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

L'acord per modificar l'Impost de Successions és "imminent" després d'una reunió mantinguda dimecres entre el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, segons han informat a Europa Press fonts dels republicans.

Tot i això, des d'ICV han assegurat que la formació no ha rebut cap proposta d'ERC ni tampoc de la Conselleria, que --segons la seva opinió-- encara no ha començat a treballar en aquest assumpte perquè està elaborant els pressupostos de la Generalitat, han informat fonts ecosocialistes a Europa Press.

Després que avui el secretari general del partit Joan Ridao, apuntés que la setmana que ve es veuran avenços significatius en la reforma d'aquest tribut, fonts de la formació han reiterat que les negociacions "van per bon camí".

ERC va presentar fa poc més d'una setmana un document tècnic --que dilluns va entregar a la Conselleria i al president de la Generalitat-- en què proposa una modificació de l'impost per la qual el 85% dels contribuents quedarien exempts de pagament, mentre que ha assegurat que Economia ha treballat en un document propi. Actualment existeix una "base per arribar a un acord", ha subratllat ERC.

Puigcercós va fer fa una setmana que el líder de CiU, Artur Mas, oferís als republicans un pacte per rebaixar l'impost --perquè la suma dels dos grups al Parlament garantiria l'aprovació de la mesura-- tot i que després ha afirmat que ERC buscaria la suma dels seus socis al Govern.

ICV-EUiA s'ha mostrat en contra de la supressió del tribut, però ha donat suport al costat de PSC i ERC a una resolució presentada pels republicans al Parlament per reformar-lo i fer-lo més equitatiu.

Després, el secretari general dels ecosocialistes, Joan Herrera, ha demanat a Puigcercós que no obrís la porta a CiU, perquè creu que la federació té com a prioritat "suprimir l'impost per afavorir els rics".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés