Actualitzat 30/01/2012 15:42

ERC defensa les ajudes a Spanair i internacionalitzar El Prat amb diners públics

Marta Rovira, ERC
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 gen. (EUROPA PRESS) -

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha defensat aquest dilluns les ajudes públiques que la Generalitat ha donat els últims anys a Spanair, i ha demanat que, malgrat la fallida de l'aerolínia, el Govern segueixi apostant per fer del Prat un aeroport de connexió internacional.

En roda de premsa després de la reunió de la Comissió Permanent del partit, ha recalcat que s'han de "normalitzar les ajudes i subvencions públiques" del Govern si aquestes són per potenciar les infraestructures de Catalunya.

Rovira ha assegurat que l'aposta per Spanair ha estat encertada, i ha assenyalat dos dels responsables que, segons la seva opinió, expliquen la caiguda: que el sector privat no es va involucrar en el projecte tant com el públic, i que les polítiques de l'Estat són un "llast" per a l'economia catalana.

Els republicans, que acostumen a titllar de "franquista" el model de gestió d'AENA, critiquen que Foment maltracta l'aeroport català centralitzant la gestió des de Madrid i prioritzant Barajas front al Prat.

ERC ha defensat sense fissures la gestió que s'ha fet des de Catalunya en relació amb la companyia: "La Generalitat ha fet el paper que havia de fer", i ha argumentat que des de l'Estat també s'han gastat recursos públics perquè Barajas sigui un aeroport de primera.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés