Publicat 23/04/2014 16:11

ERC diu que hi ha policies "que són gentussa amb una ideologia que comporta odi als catalans"

Cosidó nega que l'arrest del seguidor del Barça fos per l'estelada

MADRID, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha dit aquest dimecres a la Comissió d'Interior que "hi ha policies que són gentussa" i que tenen una ideologia "que comporta odi cap als catalans".

Tardà ha fet aquestes declaracions després de referir-se a successos com la detenció d'un seguidor del FC Barcelona que portava una bandera independentista catalana durant la passada final de Copa de València.

"Hi ha policies que tenen una ideologia determinada que comporta odi cap als catalans i això és present en alguns policies. Hi ha policies que són gentussa que no mereixen ser policies perquè atempten contra els drets constitucionals i el problema és que no es reconeix aquest problema i que no s'actua", ha dit el diputat independentista davant de la presència del director general de la policia, Ignacio Cosidó, qui ha acudit al Congrés a explicar els incidents del passat 22M.

Tardà ha insistit que cal que el Govern espanyol realitzi canvis i ha advertit que aquesta circumstància es dóna, justament en les noves promocions, en policies joves: "Les agressions sempre van acompanyades de discurs polític. Alguna cosa deu fallar en els controls d'avaluació. No podem acceptar aquesta situació", ha tancat.

Cosidó ha rebutjat aquestes acusacions: "No hi ha en absolut en la policia odi als catalans, li ho desmenteixo rotundament, al revés, molt d'afecte. No hi ha gentussa en la Policia Nacional, si n'hi ha algun que incompleix la Llei és expulsat del Cos".

Referint-se a la detenció del seguidor del Barcelona, ha defensat que Espanya és "un model com a país sobre com afrontar la violència en l'esport". Sota el seu punt de vista, la seguretat durant la final de Mestalla va ser un èxit llevat d'aquest incident i ha destacat que "allà hi havia moltíssima afició del Barcelona, moltíssims d'ells portaven banderes, esteladas o no, i cap d'ells va tenir cap incident amb la policia".

"Rebutjo que l'incident fos per aquesta bandera", ha insistit Cosidó, que ha recordat que aquesta persona va llançar objectes al camp i la policia va decidir esperar el descans per detenir-lo, cosa davant de la qual va oposar resistència.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés