Publicat 03/04/2014 15:10

ERC encara les europees amb l'aspiració de ser la força més votada i obtenir dos eurodiputats

Lluís Salvadó, ERC
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha presentat aquest dijous el material de precampanya del seu partit amb vista a les eleccions europees del 25 de maig en el qual els republicans aspiren a ser la força més votada a Catalunya i alçar-se amb dos eurodiputats, Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall.

En roda de premsa, el secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha assegurat que acudeixen als comicis amb la "màxima ambició", i ha afirmat que, si no superen CiU, esperen, com a mínim, acostar-se a ser les força més votada a Catalunya.

Tot i això, Salvadó ha sostingut que un hipotètic 'sorpasso' d'ERC a CiU en aquests comicis no ha de suposar cap canvi "de les normes de joc dins del procés", i ha confiat que tots els partits favorables a una consulta d'autodeterminació el 9 de novembre segueixin implicats sigui quin sigui el resultat electoral.

Tot i que ha assegurat que no seria un "motiu de frustració" no aconseguir dos eurodiputats, el dirigent republicà ha argumentat que la seva consecució depèn en gran part del nivell de participació a Catalunya en comparació de la de la resta d'Espanya, pel que ha fet una crida a una forta participació per part dels catalans.

Els republicans recorden que en les tres últimes conteses electorals per al Parlament europeu la participació va ser entre un 6% i un 8% menor a Catalunya que a la resta de l'Estat, un fet que afecta els resultats dels partits catalans al comptabilitzar-se una única circumscripció.

Per aquesta raó, ERC ha presentat aquest dijous els seus primers materials d'una precampanya en què, sota el lema 'Un nou país per una nova Europa', pretenen conscienciar els catalans de la importància d'anar a les urnes pel pes que les institucions europees tenen en el dia a dia dels catalans i en el procés sobiranista.

CANDIDAT POLIGLOTA

La precampanya estarà protagonitzada també per multitud d'actes --alguns amb independents que donen suport a ERC com els exsocialistes Ernest Maragall i Toni Comín--, inclòs un esdeveniment central a Barcelona el 26 d'abril, i un acte a Palma de Mallorca --on aspiren a recol·lectar molts suports-- el 5 d'aquest mateix mes.

Entre el material presentat aquest dijous hi ha un dels vídeos que els republicans faran circular per la xarxa durant aquesta precampanya, en què apareix el seu candidat Josep Maria Terricabras demostrant la seva condició de poliglota debatent sobre Europa en francès, anglès, alemany, castellà i català amb diversos joves asseguts al voltant d'una taula.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés