Actualitzat 27/04/2010 23:02

Estatut.- Ridao recalca la negativa d'ERC a subscriure la resolució de PSC i CiU

MADRID, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general d'ERC i portaveu d'aquesta formació al Congrés, Joan Ridao, ha recalcat aquesta tarda a Europa Press que la seva negativa a subscriure la resolució pactada entre el PSC i CiU perquè el Parlament català reclami la renovació del Tribunal Constitucional és ferma i que els republicans no estan disposats a reconsiderar-la.

La decisió d'ERC de no signar aquest escrit posa en perill la seva tramitació, ja que aquesta tarda el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que la proposta de resolució no serà presentada si només està signada pels socialistes catalans i ICV-EUiA i caldrà esperar que en les pròximes hores CiU decideixi si abona finalment el text tot i que ERC no el rubriqui.

Ridao s'ha reafirmat aquesta tarda en la seva determinació de no plasmar la seva firma en un escrit amb el qual, des del seu punt de vista, PSC i CiU només pretenen dilatar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut perquè aquesta s'aprovi després de les eleccions catalanes previstes per a la tardor.

A més, el secretari general ERC ha apuntat que el document que es pretén sotmetre a votació al Parlament ha estat negociat exclusivament entre el president, José Montilla, i el líder de CiU, Artur Mas, i que només després s'ha ofert a la resta de grups.

En qualsevol cas, Ridao ha reiterat que si finalment el text se sotmet a votació, tindrà el suport d'ERC, "per respecte a la voluntat expressada pel poble català a les urnes", el mateix argument que utilitzen els republicans per defensar una sentència positiva sobre l'Estatut, malgrat que no el van abonar en les Corts.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés